Hlavní obsah

Podzimní dekorace v anglickém stylu dodají interiéru punc tepla a útulnosti

Novinky, tnk

Na veletrhu For Decor byly letos k vidění i dekorace v anglickém stylu, které budou letos na podzim velmi trendy. S chladným počasím je vhodné interiér zútulnit zejména drobnými textilními doplňky, a tak jsme pro vás připravili inspiraci právě tímto stylem. Dekorace ve střízlivém a strohém anglickém stylu fandí hřejivým materiálům, které v lezavém počasí přijdou vhod.

Článek

Veletrh For Decor představil nejnovější trendy v oblasti dekoračního designu do domácnosti. Letos k nim nepochybně patří manšestr, vlna, teplé zemité barvy a kostkované motivy. To vše k uměřenému anglickému městskému stylu neodmyslitelně patří.

Právě v Anglii je deštivé a chladné počasí velmi často, takže inspirace textilními dekoracemi pro podzim právě v této zemi rozhodně není od věci. Textilní doplňky v anglickém stylu jsou velmi střídmé, jednoduché až asketické. Na veletrhu dekorace v tomto stylu prezentovala např. firma Anglická sezona, uměřené texilie předvedla firma Inspire Decor.

Zemité podzimní barvy textilních dekorací volte podle celkového ladění interiéru. Do prostornějšího interiéru volte bez obav i tmavé dekorace v barvě kávy či čokolády s výraznou strukturou. Menší interiéry naopak opticky zvětší světlejší varianty s drobnějším motivem.

Vyplatí se držet se jen jednoho motivu. Volte proto buď pruhy, nebo kostky. Efekt a eleganci dodá interiéru skotská kostka a akcenty rudé barvy.

Na podzim užijete hlavně hřejivé deky, které můžete užít i jako přehoz přes postel nebo potah na pohovku. Oceníte je i při večeři během pobytu na terase.

Zemité a přírodní barvy v interiéru jsou stále v kurzu. Jejich velkou výhodou je snadná a jednoduchá kombinovatelnost, ale i fakt, že patina a lehké opotřebení jim rozhodně není na škodu, ale naopak jim dodají na stylovosti.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám