Hlavní obsah

Originální vánoční stromky mohou mít podobu samolepu nebo závěsu

Novinky, tnk

S živým stromkem do domácnosti obvykle přichází i nepořádek v podobě opadávajícího jehličí. Umělé stromky zase často vypadají kýčovitě a nepřirozeně. Řešením může být úplně nevšední vánoční stromek, který může mít podobu samolepu, tapety nebo věšáku. Tyto kousky rozhodně zaujmou a jsou dobrou alternativou pro ty, kdo chtějí slavit Vánoce po svém.

Foto: Myk, Einrichten design (2x)

Stěnu můžete dekorovat i drobnými pletenými kousky a poskládat z nich pestrý stromek nebo vsaďte na úplný minimalismus a kochejte se jen siluetou smrku.

Článek

Nástěnný vánoční stromek je skvělou variantou pro lidi, kteří žijí v menších stísněných interiérech a v garsoniérách. Zvolit si můžete i velké výrazné dekorace ve tvaru stromku a můžete tak docílit ohromujícího efektu, kterého byste s menším smrčkem jen těžko dosáhli.

Foto: Tenvinilo/Tenstickers

Samolepy jsou oblíbenou alternativou pro menší byty a garsonky.

Výhodou samolepů je, že je můžete ze stěny nebo libovolného hladkého povrchu jednoduše sejmout, aniž byste povrch poškodili. Díky pestré škále motivů si můžete zvolit i pestře dekorované kousky.

Foto: Smithers of Stamford, Lime Lace

Trendy vánoční stromek může mít i úplně netradiční podobu.

Efektní variantou jsou i stromky bez jehliček. Na ně můžete místo klasických ozdob umístit třeba světelné řetězy. Taková dekorace bude působit uměřeným a moderním dojmem. Zapadne předně do prostor v minimalistickém a skandinávském stylu.

Foto: Etsy, Einrichten-design.de

I vánoční stromky ze dřeva nebo z kovu si můžete klasicky nazdobit.

Alternativou jsou také lehké stromky z lepenky. Ty mohou mít i velké rozměry, a přesto být díky své nízké váze jednoduše přemístitelné. Na konci vánočních svátků je jednoduše vyhodíte do tříděného odpadu. Hodí se do prostor, ve kterých chcete ohromit jejich mohutností.

Foto: Lessmore

Vánoční stromek z kartonů zaujme milovníky recyklace.

Vánoční stromeček může mít i podobu osvětlení. Takový kousek zpestří nejen interiér, ale uplatníte ho i na zahradě, kde poslouží jako světelný orientační bod.

Foto: Brabbu Design Forces

Pokud jste fandové jednoduchosti, zkuste vsadit na stromek dekorovaný jen světlem. Ty imitují zasněžené opadané druhy.

Působivým stromkem se může stát i strom sloužící jako police. Ten využijete v průběhu celého roku, třeba jako výkladní skříň pro drobné dekorativní dárky v domácnosti.

Hledáme nejhezčí rodinné vánoční stromečky

Ozdobený stromeček je možné o Vánocích nalézt snad v každé české rodině. Když se na Štědrý večer rozzáří, rozlije se po celé domácnosti tajemná atmosféra, na niž se těší nejenom děti, ale i dospělí.

Jak vypadá ten váš? Je designově dovedený k dokonalosti? Anebo na něj věšíte tradičně památeční ozdoby po babičce? Zdobíte stromeček v pokoji, anebo jej máte venku, na zahradě? 

Na adresu bydleni@novinky.cz nám do 20.12.2018 pošlete fotografii (orientovanou na šířku) s vaším vánočním stromečkem a připojte pár zajímavých informací o něm. Přehlídku těch nejhezčích vám přineseme v článku o Vánocích v rubrice Bydlení.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám