Hlavní obsah

Ohňostroj můžete na silvestra imitovat vhodně zvoleným typem osvětlení

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oslavy končícího roku jsou spojené i se světelnými efekty, zejména pak s ohňostrojem. Ten si ale někteří musí odpustit, ať už kvůli lokalitě, ve které budou slavit, nebo tomu, že mají malé děti či domácí mazlíčky, kteří se mohou vyděsit. Podobný efekt, jako má ohňostroj, ale můžete v interiéru imitovat i vhodně zvolenými lustry.

Foto: Annabel James

Některé typy osvětlení dovedou ohňostroj celkem věrně imitovat.

Článek

Pokud chcete, aby interiér na silvestra zářil a přejete si podtrhnout slavnostní ráz oslavy Nového roku, zkuste si pořídit osvětlení, které napodobuje tvar klasických ohňostrojů.

Lustry tak mají mít hlavně tvar koule, ze které ale mohou některé paprsky přesahovat.

Foto: Melody Maison, Boca do Lobo

Tyto kousky dodají interiéru šmrnc.

Lustry vytvoří v interiéru podobně výjimečnou atmosféru jako oblíbené silvestrovské světelné efekty. Na rozdíl od ohňostrojů ale toto dekorativní osvětlení nebude způsobovat hluk ani znečištění ovzduší.

Foto: Brabbu Design Forces

Paprsčité osvětlení bude připomínat ohňostroj.

Pokud jde o barevnost, rozhodně nejvíc zazáří kousky ve zlaté, stříbrné, měděné nebo bronzové. Právě metalické odstíny jsou letos hodně v kurzu a hodí se předně na slavnostní příležitosti, kterým dodají šmrnc a lesk.

Foto: Lights4fun

Výjimečnou atmosféru vykouzlíte i pomocí LED řetězů a svíček.

Rozhodně se nebojte výraznějších a objemnějších kousků, které na první pohled upoutají pozornost všech hostů. Na silvestra rozhodně platí, že víc je víc a není nutné se držet uměřenosti.

Nicméně, vzhledem k tomu, že osvětlení budete pravděpodobně používat i během roku, volte ideálně barevnost, která ladí s ostatním zařízením interiéru.

Foto: Brabbu Design Forces

I nástěnná osvětlení ve tvaru sluncí dodají prostoru slavnostní atmosféru.

Pokud si chcete silvestrovskou party co možná nejvíc usnadnit, nezapomeňte také na rozlišovače skleniček nebo na papírové recyklovatelné nádobí.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Díky nim si nebudete muset lámat hlavu s úklidem a výrazně si ušetříte práci.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám