Hlavní obsah

Obydlí ve tvaru obřího párku s rohlíkem zaujme milovníky výstředností

Novinky, tnk

Bydlet se dnes už dá v čemkoli. V obří botě, hobití noře, vile ve tvaru knihy nebo třeba v pojízdném obytném voze ve tvaru gigantického párku s rohlíkem. Provozovatelé, kteří si říkají AlexanDog a Jake N’Bacon, ho pronajímají fastfoodovým nadšencům, kteří milují bizarnosti a láká je nevšední zážitek v podobě noci strávené v prostoru inspirovaném oblíbeným pokrmem.

Foto: Profimedia.cz

Obytný vůz ve tvaru hot dogu je určen pro krátkodobé pobyty v USA.

Článek

Vůz pojmenovaný Wienermobile vznikl už před mnoha lety jako propagační objekt pro americkou společnost prodávající hot dogy s názvem Oscar Meyer. Nyní je možné si ho pronajmout a strávit v něm několik nocí, uvádí web Delish.com.

Vůz je napodobeninou párku v rohlíku a má na délku 8,3 metru. Poskytuje celkem komfortní životní prostor pro dva hosty, kteří v něm mohou pohodlně přečkat několik nocí a potěšit se ze zážitku z nevšedního interiéru.

Foto: Profimedia.cz

Interiéru vévodí hořčicově žlutá barva.

Pojízdný obytný vůz se nyní nachází v americkém Chicagu a dá se pronajmout prostřednictvím webové služby Airbnb.

Uvnitř nechybí obří rozkládací pohovka a lednice zásobená jak jinak než klobásami, rohlíky a hořčicí. Veškeré dekorace jsou sladěné do barev oblíbeného fastfoodového pokrmu.

Právě teplé barvy a červená obecně podporují chuť k jídlu. Dá se tak očekávat, že pokud budete v ubytování večeřet, u jednoho párku v rohlíku nezůstane.

Foto: Profimedia.cz

Rozkládací gauč se může proměnit v pohodlné dvoulůžko.

Fastfoodové jídlo je zejména v USA neobyčejně oblíbené, a tak není divu, že inspiruje i mnoho designérů. Ti navrhují třeba pohovky ve tvaru hamburgerů, stany a lehátka inspirované pizzou nebo drobné užitné předměty. Třeba právě ve tvaru párku v rohlíku.

Foto: Gyrofish, Yellow Octopus

Hot dogem jsou inspirovány i drobné užitné předměty do domácnosti.

Rychlým občerstvením se nedávno nechalo inspirovat například známé nizozemské designérské studio Job.

Jeho sedačky potěší všechny milovníky hamburgerů a hot dogů, kteří si chtějí svými oblíbenými jídly zpestřit interiér.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám