Hlavní obsah

OBRAZEM: Futuristické osvětlení více vynikne v minimalistickém interiéru

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud máte dojem, že osvětlení musí mít nutně klasický tvar, tak jste na omylu. V kurzu jsou atypické tvary v duchu sci-fi. Netradiční osvětlení se ale nehodí do každého interiéru, nejlépe vynikne v minimalistickém, jednoduše a stroze zařízeném pokoji.

Článek

Ne nadarmo se říká, že v jednoduchosti je krása a platí to i při zařizování interiérů. Pokud chcete, aby futuristický kousek vynikl, zařiďte ostatní interiér v prostém stylu, volte čisté linie a nábytek bez ornamentů.

Futuristické osvětlení, které je letošním hitem, tak zazáří. Protáhlé houbovité tvary a lustry připomínající létající talíře opravdu stojí za to nechat vyniknout. 

.: Futuristické osvětlení.foto:www.fanexim.cz

.: Světla protáhlého houbovitého tvaru.foto:IKEA

Čím jednodušší bude váš interiér, tím víc světlo vynikne. Při jeho výběru se inspirujte tvary vesmírných těles a třeba i futuristickou architekturou Jana Kaplického.

.: Nebojte se okázalejších tvarů.foto: Kare

.: Barevná lampička od Karima Rashida vydává měkké světlo.foto:design Karim Rashid

Svítidla by měla mít hladký povrch a připomínat bubliny nebo zvláštní hmoty. Trendy jsou i lávové lampy, ve kterých se vytváří abstraktní barevné obrazce.

.: Pohyb voskových bublin má své kouzlo.foto: pigeond.net

.: Trendy stříbrná lampa. V jednoduchém interiéru nebude působit nevkusně.foto:Kare

Novodobý design svítidel byl kdysi součástí vizí toho, jak bude svět vypadat za několik let. Dnes nastal čas, abychom trochu idejí z budoucnosti uskutečnili a vyzkoušeli si, jaké je to žít s kousky, které vypadají jako z jiného světa.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám