Hlavní obsah

Nové trendy v koupelnovém designu

Právo, Gisela Růžičková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O tom, že koupelny nebyly nikdy tak velké, perfektně vybavené a útulné, jako jsou dnes, se můžeme přesvědčit téměř v každém koupelnovém studiu. Výrobci stále rozšiřují produktové řady a designéři nabízejí směřování pro příští rok. Tři hlavní trendy se nazývají „Zelená koupelna: návrat k přírodě!“, „Snadná koupelna: snadněji to už nejde!“ a „Koupelnový interiér: pryč se zdmi!“.

Článek

V Zelené koupelně se vše točí kolem úspor, zodpovědného využívání omezených zdrojů, vody a ekologického koupelnového designu. Upřednostňuje se používání přírodních a recyklovatelných materiálů, např. mědi, oceli, dřeva, skla a keramiky.

Snadná koupelna zdůrazňuje snadný přístup do koupelny, a to nejen ve vysokém věku. Cílem návrhů je vytvořit pohodlné řešení napříč generacemi, které nabídne uživatelům všech věkových skupin optimální podmínky a pohodlí bez nutnosti slevovat z designových nároků.

Koupelnový interiér se soustředí na myšlenku koupelen odpovídajících věku a je úzce spjat s novou interpretací významu koupelen a velkorysých prostorových řešení.

Reklama

Související témata:

Související články

I v minikoupelně lze dosáhnout maxikomfortu

Když si koncem loňského roku náš hostitel Jan Kubiš pořídil startovací byt v pražských Holešovicích ve staré zástavbě z roku 1933, ihned přemýšlel...

Rekonstrukce koupelny v panelovém bytě

Koupelny v panelových bytech jsou navzdory svým minimálním rozměrům nejuniverzálnějšími hygienickými místnostmi vůbec. Slouží jako pohotovostní koupelna při...

Výběr článků

Načítám