Hlavní obsah

Něžné velikonoční dekorace nejen na sváteční stůl

Radost z končící zimy a probouzejícího se života, taková je atmosféra Velikonoc. Na svět přicházející první mláďata, ať již to jsou malí králíčci či kuřátka, v člověku vzbuzují pocit něhy. Byla by škoda nedopřát si alespoň jednou za rok trochu toho něžného rozechvění i doma v podobě dekorací nejen na sváteční tabuli.

Foto: WestwingNow

Roztomilý podnos se zajíčky je jako stvořený pro servírování mazance, věnce nebo beránka. Cena 445 Kč

Článek

Mnoho rodin mívá o svátcích a jiných slavnostních příležitostech trochu problém s tím, aby se všechno na tabuli vešlo v jeden okamžik. Velikými pomocníky mohou být v takovém případě nejrůznější vyvýšené podnosy. Ty zaberou na ploše stolu jen minimum místa, protože svůj „náklad“ drží nad úrovní tabule. Díky tomu lze sem tam něco tedy umístit ještě pod ně.

Vystačit si lze samozřejmě s běžnými podnosy například pod dort, pro potřeby Velikonoc lze ale mít i speciální, tematický.

Podnosům podobný je také etažér, i na něj lze vyrovnat nejrůznější pamlsky, ale i dekorace tak, aby na samotné tabuli zabíraly jen minimum místa. Etažér se spoustou menších plošin lze o Velikonocích přímo skvěle využít k prezentaci nazdobených kraslic anebo k nabídce čokoládových vajíček či dalších pamlsků.

Užijte si jaro a připravte se na Velikonoce

Tipy a trendy

Na vajíčka lze ostatně použít i speciální mísu s jamkami a malou slepičkou uprostřed. Takový doplněk je ale lépe volit raději v čistě bílém provedení, aby na něm barevná vajíčka hezky vynikla.

Zejména pro malé strávníky je pak možné volit i roztomilé talířky s velikonočními motivy v podobě mláďat. Které malé dítě by nepotěšil talířek s beránkem, zajíčkem káčátkem nebo kuřátkem?

Velikonoční vajíčka ve skandinávském stylu zapadnou do minimalistických interiérů

Velikonoce

Kdo má rád různé dekorativní figurky, může jimi přizdobit i sváteční tabuli. Vhodnější ovšem budou spíše menší prvky, u nichž nehrozí, že budou při servírování a interakci mezi strávníky překážet. Vybírat lze jak figurky z přírodnin, tak například keramické nebo porcelánové, s dezénem jak přirozeným, tak stylizovaným.

Mnoho hostitelek a kuchařek ví už dopředu, že většinu času o svátcích budou trávit v kuchyni. I zde si lze příjemnou velikonoční atmosféru dopřát pomocí velikonočních dekorací, a to použitých na předmětech každodenní potřeby.

Při šikovně zvoleném motivu lze pak používat stejné doplňky, například chňapky, utěrky či zástěru celoročně.

Velikonoční kraslice naservírujte koledníkům stylově

Tipy a trendy

Velikonoční náladu lze ovšem sobě i příchozím hostům navodit ještě před vstupem domů. Kromě stylového velikonočního věnce k tomu lze využít například i tak obyčejnou a mnohdy neprávem přehlíženou drobnost, jakou je rohožka.

Anketa

Líbí se vám jako motiv velikonočních dekorací více zajíčci, nebo kuřátka?
Zajíčci
19,1 %
Kuřátka
6,6 %
Obojí stejně
59,8 %
Ani jedno
14,5 %
Celkem hlasovalo 2917 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám