Nejlépe chutná káva mletá doma
Fyzickou námahu při mletí kávy ušetří menší domácí elektrický mlýnek s nastavením hrubosti mletí.
Mlýnek na kávu má nerezový nůž, nádobku na kávu, průhledné víčko. Kapacita 40 g. Cena 359 Kč.
Foto: CLATRONIC
Mlýnek na kávu Aneta – originální cibulák. Výška 19 cm, průměr 9 cm. Malba je pod glazurou, nesmyvatelná. Cena 1165 Kč.
Foto: LODOS
Ideální je mlýnek vybavený plochými keramickými kameny s nižší produkcí tepla i při vyšších otáčkách, takže se kávové zrno zbytečně nepálí.
Kónický mlýnek automaticky nastavuje dávkování kávy při každé změně nastavení. Zásobník na zrna (450 g) je vybaven systémem zamykání a odemykání, díky kterému ho snadno vyjmeme a přenášíme. Vzduchotěsné víčko zachová čerstvost kávových zrn. Cena 5405 Kč
Foto: CATLER
Ocelové mlecí kameny jsou vhodné do ručního mlýnku, u kterého nehrozí, že bychom je rychlostí mletí zahřáli do té míry, že se kávová zrna spálí a zhořknou.
I přes různé možnosti nastavení hrubosti je ruční kávomlýnek vhodný spíše na tzv. moku nebo frensch press (hrubší mletí než na espresso).
Čím jemnější je mletí, tím menší čas potřebujeme k extrakci kávy – 3 vteřiny na tureckou kávu v džezvě, hrubší mletí na espresso, pak na moku.
Foto: TCHIBO
Typ kávomlýnku s tříštivým nožem, obsah zásobníku nepomleté kávy na 40 g kávových zrn. Cena 1739 Kč.
Foto: CONCEPT
Rozhodně ale s ručním mlýnkem nedosáhneme velmi jemného namletí pro přípravu turecké kávy v džezvě.
Ruční mlýnek doutníkového tvaru má zásobník na umletou kávu skrytý uvnitř. Cena 899 Kč.
Foto: LODOS