Hlavní obsah

Nejdražší jachta světa má mít na palubě mini závodní okruh v Monaku

Novinky, Bohumila Kunertová

Milionáři a milovníci všech výstředností se mohou radovat. Britští návrháři totiž přišli s dalším velmi netradičním návrhem, jak právě tuto cílovou skupinu zaujmout. Místo klasické "standardní" obytné jachty navrhli repliku plovoucího monackého knížectví, kterou trefně nazvali The Streets of Monaco. Její případný majitel se bude moci chlubit nejen netradičním designem, ale i titulem nejdražší soukromé jachty světa.

Foto: Profimedia.cz

Designéři jachtu pojmenovali trefně The Streets of Monaco

Článek

Jak už sám název napovídá, nechali se designéři z firmy Yacht Island Design inspirovat monackým knížectvím. Horní paluba sice na první pohled připomíná spíše letadlovou loď, právě to ale umožnilo umístění netradičního vybavení. Jak autoři uvádějí, najdete zde zmenšené verze důležitých památek v Monaku, včetně samotného závodního okruhu v Monte Carlu, který je zcela funkční, můžete se tak po palubě prohánět stále dokola.

Foto: Profimedia.cz

Netypická, téměř 155 metrů dlouhá čtyřpalubová jachta nabízí kromě specifického vybavení i naprostý luxus. Jak by také ne, celkové náklady byly vyčísleny na hodnotu 700 miliónů liber (cca 2,3 miliardy korun). Na budoucího majitele zde bude kromě okruhu čekat naprosto dokonalá zmenšenina slavného casina v Monte Carlu, hotel de Paris, Café de Paris, La Rascasse, hotel Loews, stejně jako plavecké bazény nebo tenisové kurty.

"Chtěli jsme navrhnout jedinečnou jachtu, která by designem odrážela styl a sofistikovanost celého knížectví," uvedl ředitel společnosti Rob McPherson.

Foto: Profimedia.cz

Luxus je znát na každém kroku.

Všudypřítomný luxus 

I v ubytovacích prostorách pro nové majitele je znát luxus na každém kroku. Podle návrhářů je hlavním bodem celé jachty atrium, které spojuje horní a spodní obytné prostory. K ubytování se zde nabízí celkem sedm apartmá, hlavní ubytovací prostor pro majitele se rozkládá přes tři paluby a zabírá z celkové plochy plavidla 446 metrů čtverečných. Další ubytovací "kajuty" mají vlastní přijímací salón, koupelnu, šatnu, ložnici a balkón.

Foto: Profimedia.cz

Přepychová ložnice s velmi romantickým výhledem nabízí stejné ubytování, jako ty nejluxusnější hotely v Monaku.

Celková kapacita jachty bude činit 16 hostů a 70 členů posádky. Jen základní provoz je odhadován na desítky miliónů liber za rok.

Jedinou otázkou po dokončení realizačních plánů tak zůstává, zda designérské studio vůbec najde nějakého miliardáře, který by byl ochoten investovat své finance, aby se tato jachta stala místo plánů skutečností.

Reklama

Související témata:

Související články

Lady Gaga koupila nejdražší dům ve Skotsku

Provokatérka a popová ikona současnosti Lady Gaga na sebe opět upozornila. Tentokrát však ne žádným výstředním oblečkem či šokujícím prohlášením, ale tím, že...

Výběr článků

Načítám