Hlavní obsah

Nebojte se barev v kuchyni

Právo, Dana Jakešová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Barvy dokážou povzbudit nejen naši náladu, ale také chuť k jídlu. Své místo si proto najdou i v takových prostorech, jako je kuchyň. Nebojte se experimentovat.

Foto: Asko - Nábytek

V kuchyni IP6810 můžete kombinovat např. kari žlutou a grafitově šedou.

Článek

Velké bílé plochy mohou někdy působit až příliš sterilně a jednotvárně. Ti, kteří by chtěli něco veselejšího a nebojí se barev, mohou pro svou kuchyň zvolit pestřejší paletu.

Pozor ale, není to tak jednoduché, jak by se mohlo zdát. Použití barev pečlivě promyslete. Když dodržíte několik základních pravidel, vytvoříte z kuchyně originální a elegantní prostor, ve kterém budete s celou rodinou rádi trávit čas.

Jedinečná a originální kuchyň

Když se rozhodnete pro barevnou kuchyňskou linku, vyvarujte se určitě výrazných odstínů podlah, zdí, ale i kuchyňské desky a doplňků. Platí pravidlo, že pokud jsou kuchyňská dvířka barevná, měly by být všechny ostatní části v tlumených a jemných tónech.

Vhodnější je také zvolit jednoduché a hladké linie skříněk bez přílišného zdobení, aby prostor nepůsobil překombinovaně. Ve spojení s jemnými úchytkami a správně zvoleným osvětlením bude pak taková kuchyň opravdovou perlou vašeho domova.

Foto: Le bon

Pečlivě vybrané tóny modré a šedé spolu dokonale ladí.

Jakou konkrétní barvu si do kuchyně vyberete, je jen otázkou vašeho vkusu. Je známo, že žlutá či oranžová vám pomohou k lepší náladě. Zelené a modré odstíny uklidňují a vnášejí do prostoru harmonii.

Letošku vládnou odstíny žluté a šedé

Tipy a trendy

Kdo nemá rád výrazné barvy, může sáhnout po jemných pastelových tónech. Kdo se naopak nebojí určité výstřednosti, může sáhnout i po něčem extravagantnějším.

Anketa

Máte kuchyň zařízenou v odvážné kombinaci barev?
Ano, a vypadá to moc pěkně.
25,8 %
Možná by se to tak dalo říci...
6,7 %
Nevím, co je odvážná kombinace barev.
4,1 %
Neřekl/a bych...
47,9 %
Jenom to ne! Na "opičárny" mě neužije.
15,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 2573 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Když kuchyň září čistotou

Chráníme se před viry, dezinfikujeme ruce, povrchy. Výrobci přinesli na trh i dezinfekční přípravky na podlahy, prací prostředky, přípravky do máchání i spreje...

Vysněnou kuchyni lze zařídit i online

Zařídit kuchyň od A do Z není vůbec jednoduché. Je totiž potřeba promyslet spoustu věcí do těch nejmenších detailů. Poradit se můžete v kuchyňském studiu. Ale...

Tajnosti kuchyňských zásuvek

Kam uložíme všechno nádobí, hrnce, pomůcky na vaření, pečení? Kde uskladníme potraviny, jak nejlépe schováme koš na tříděný odpad? Když zařizujeme novou...

Výběr článků

Načítám