Hlavní obsah

Nápadité patrové postele jsou pro děti malým dobrodružstvím

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řada dětí touží po klasické patrové posteli. Dostat se na ni je pro ně malé dobrodružství. Zážitky jim ještě více umocní patrové postele, které slouží i jako prolézačka nebo i jako stan - například v podobě hradu.

Článek

Patrové postele dominují řadě interiérů dětských pokojů. Důvod jejich trvalé obliby je jasný – dokáží ušetřit cenné čtvereční metry, takže do pokojíčku v malém bytě se pak snáze umístí ostatní nábytek.

Z nouze ale můžete udělat přednost - pokud spojíte palandu se stanem, který dodá celému pokoji nápaditost a dětem poskytne i prostor pro hraní.

U paland si dejte pozor při výběru hlavně na stabilitu a kvalitu použitých materiálů a volte, pokud možno, odolnější druhy dřev.

Vsaďte na doplňky - lezecké stěny a klouzačky

K řadě moderních paland je možné dokoupit spoustu doplňků - lezecké stěny, či houpačky, zábrany proti přepadnutí dítěte nebo i závěsy. Dále je možné vybavit postel čalouněním v podobě stanů a závěsů. Efektní je také dovybavení klouzačkou. Díky tomu si děti užijí tohoto víceméně exteriérového prvku i v interiéru.

Pokud chcete prostor dětského pokojíku zařídit v jednoduchém minimalistickém stylu, volte jednobarevné nábytkové kusy s prostými geometrickými prvky. Trendy je provedení v bílé nebo medové barvě dřeva - případně kombinace obou barev.

U některých patrových postelí je možné upravit i jejich výšku podle věku dítěte. Menší děti tak ocení nižší palandu.

Hravý a účelný design patrových postelí je podmíněn důrazem na bezpečí dětí a dlouhou životnost - neměly by chybět oblé rohy, zábrany proti přepadnutí, neviditelné spoje, panty s celoživotní zárukou na funkčnost.

Starostliví rodiče ocení také použití ekologických materiálů s certifikovanou zdravotní nezávadností.

Dolní část postele může být určena ke spaní nebo být využita jako kout vymezený k hrám či učení. Variabilní patrová postel nabízí úložné prostory

Ještě více možností využití nabízí variabilní patrová postel, kterou je možné flexibilně rozšířit o funkční úložný prostor, který tvoří zároveň schodiště i ideální místo pro skladování hraček, oblečení a jiných drobností.

Při výběru se vyplatí vybrat postele s voděodolným povrchem, který při znečištění stačí jen otřít vlhkým hadříkem.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám