Hlavní obsah

Náladová svítidla pomohou dětem s usínáním

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mnoho dětí se potřebuje před usnutím nejdříve zklidnit a odpočinout si a až po čase přivyknou na úplnou tmu. V tom jim mohou pomoci i náladová svítidla.

Foto: Lights4fun, Nedgis

Hravé lampičky s motivy zvířat promění dětské pokoje v pomyslnou zoologickou zahradu.

Článek

Pokud chcete, aby svítidla působila jemným a něžným dojmem a děti nerušila od usínání, pak volte kousky ve světlých a jemných pastelových a pudrových tónech.

Vyhněte se lampičkám v sytě červené či oranžové barvě, které by naopak povzbuzovaly k aktivitě. Vhodná je naopak modrá a zelená barva.

Foto: Nedgis, Gyrofish

Kousky inspirované vodou, vodními živočichy a pohádkovými bytostmi budou působit uklidňujícím dojmem.

Vyplatí se volit kousky, které budou v podvečer sloužit jako svítidlo a přes den jako stylová dekorace, která zapadne do prostředí dětských pokojů. Prim budou hrát motivy zvířat, ovoce i známých pohádkových bytostí.

Foto: Yellow Octopus

Vlídné obličeje lampiček vnesou do pokojíčků klid a mír.

Volte ideálně takovou barvu světla, která není příliš ostrá. Hodí se předně teplá bílá se slabě žlutým odstínem, která interiér na pohled i zútulní a prostor tak bude působit hřejivějším dojmem. Jde o světlo, které bude uspávat a tlumit aktivity.

Foto: Ella James

Dívčí pokoje rozněžní motivy labutí.

Dětská osvětlení je ideální umísťovat do prostoru tak, aby mohla vyniknout a stát se tak hlavní noční dekorací. Budou bezpochyby ideální na prosvětlení nejtmavších koutů interiéru.

Foto: Gyrofish, Yellow Octopus

V dětském pokojíčku přijde navečer vhod spíš tlumenější a náladové osvětlení.

Nejvhodnější volbou pro dětská osvětlení budou LED žárovky s nižší svítivostí. Mějte na paměti, že jde pouze o doplňková osvětlení, která primárně neslouží jako hlavní osvětlení, ani pro osvětlení pracovní plochy malých školáků.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám