Hlavní obsah

Nadšenci proměnili starý neudržovaný mlýn v celkem luxusní nemovitost

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Manželský pár z Velké Británie se rozhodl vytvořit si vysněné bydlení z rozpadlého cihlového větrného mlýna, postaveného v roce 1812. Ten se stal základem pro jejich velký rodinný dům s několika ložnicemi a koupelnami.

Foto: Profimedia.cz

Dobový obrázek dokládá katastrofální stav mlýna před zdařilou rekonstrukcí.

Článek

Dvě stě let starý mlýn se rozhodla proměnit ve vysněné bydlení rodina Briana Peeta. Jeho manželka si přála bydlet ve Wynde Milne, v Kirkhamu, v hrabství Lancs na severozápadě Anglie.

Dům se nachází na vyvýšeném místě s vlastní zahradou a panoramatickým výhledem do okolí. V exteriéru je hodně použitá břidlice, která mlýnu dodává rustikální vzhled.

Foto: Profimedia.cz

Architekt stavbu vylepšil, který kopíruje její kruhový tvar.

V budově je pět ložnic, tři koupelny, dva salónky, nechybí velký obytný prostor s kuchyní ani poblíž volně stojící garáž. Jedna z ložnic momentálně slouží jako kancelář. Její dveře se otvírají na soukromou terasu s výhledem do zadní zahrady.

Obytnému prostoru vévodí válcový krb. Z pokoje je možné vejít na velký balkón s ​​kovaným zábradlím, který obtéká kolem poloviny věže. Z něj se nabízí výhled na město Kirkham.

Foto: Profimedia.cz

Interiér je zařízen spíš rustikálně. Dominuje mu masivní nábytek.

Chloubou obytného prostoru je točité schodiště vedoucí do prvního patra. Je vyrobeno z odolného tvrdého dřeva.

V interiéru bylo třeba pracovat s netypickým tvarem místností. Nechybí v něm tak vestavěné skříně na míru, zapuštěné světelné body ve stropě,  tvarované vany se zakřivenou sprchovou zástěnou nebo postele s tvarovanou pelestí.

Foto: Profimedia.cz

V mlýně samozřejmě nechybí efektní točité schodiště.

Větrný mlýn je v současné době na prodej. Majitel tuto luxusní nemovitost s ústředním plynovým topením a integrovaným zvukovým systémem s reproduktory po celém domě prodává v přepočtu za dvacet dva miliónů korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám