Hlavní obsah

Motiv srsti dalmatinů vnese do interiéru hravost i černobílou eleganci

Bílá srst s černými nebo hnědými tečkami je bezpochyby poznávacím znamením všech dalmatinů, kteří jsou velmi oblíbeným psím plemenem. Puntíkatým černobílým vzorem se rádi nechávají inspirovat také designéři. Pokud jednotlivé kousky vhodně zkombinujete, pak bude váš interiér působit hravým a veselým dojmem, i když bude barevně uměřený.

Foto: Btfy, Desenio

Dalmatini, černobílí elegáni, jsou inspirací i ve světě designu.

Článek

Pravým dalmatinským vzorem jsou černé, nepravidelné, 2 až 3 centimetry velké puntíky na bílém podkladu. Tímto motivem se ale můžete inspirovat i zcela volně a může pak jít o kousky, které krášlí bílé puntíky na černém podkladu nebo o drobné skvrny či tečky kombinované s dalšími barevnými akcenty.

Foto: Sophie Allport, Home Luxe, Btfy

Kousky inspirované půvaby dalmatinů působí živým a vtipným dojmem.

Černobílá kombinace najde uplatnění ve všech interiérech, kde chceme být barevně střídmí až minimalističtí, ale zároveň si nepřejeme, aby prostor působil chladným a strnulým dojmem. Puntíky mu dovedou dát dynamiku a na pohled ho rozhodně zpestří.

Foto: Undercover, Evie and Skye

Tento vzor je vhodný do pánských i dámských ložnic.

Designová inspirace dalmatiny je obzvlášť vhodná do pánských pokojů, které jsou zpravidla co do barevnosti mnohem střídmější a elegance jim rozhodně sluší. Vhod do nich přijde i osvětlení inspirované kouřem.

Foto: Natalia Willmott, Btfy

Puntíkované kousky zapadnou i do dětských pokojů.

Puntíkovaný motiv uplatníte i v dětských pokojích, kterým dodá na hravosti a živosti. V interiérech určených pro děti ho můžete zkombinovat s různě barevnými puntíky, prostor pak bude rozhodně působit mnohem pestřeji.

Foto: Lemon Made, Yellow Octopus

Puntíkované stoličky dodají interiérům na hravosti.

Ti, kdo chtějí dodat prostoru na zajímavosti a trochu jej opticky zpestřit, mohou vsadit i na tvarově netypické nepravidelné koberce, které jsou v poslední době hodně v kurzu.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám