Hlavní obsah

Moderní designová krájecí prkénka jsou praktičtější než ta klasická

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klasické dřevěné ploché prkénko na krájení má sice kouzlo tradice, ale moderní designové kusy ho většinou svou praktičností v mnohém předčí. Umožňují pohodlnější manipulaci s potravinami během krájení a jejich velkou výhodou je, že umožní lépe udržet pořádek a čistotu v kuchyni.

Článek

Starší generace při krájení ocení například zvýšené prkénko, z kterého pak nakrájené potraviny lehce shrnou na plech. Vhod přijde i prkénko s plochou s výčnělky, které zajistí, aby potravina neklouzala.

Zajímavým designovým tipem je například prkénko, které je skládací a umožňuje je po nakrájení surovin velmi přesně nasypat do hrnce či do mísy pro ně určené.

Pro ty, kdo vaří pro velkou rodinu, se hodí praktická sada prkének v různých barvách, které lze jednoduše uklidit do pro ně určeného boxu. Tento designový kousek nese příznačný název "Index" a umožní zachovat si v kuchyni větší pořádek.

Pro krájení masa je naopak vhodnější zvolit klasičtější kus. Ten by měl být z odolného dřeva a pokud možno co nejmasivnější.

Řeznické prkénko by mělo mít velkou plochu, výšku 3 cm a více, a být co nejstabilnější.

Na krájení pečiva je nejvhodnější dřevěné prkénko

Pečivo je vhodnější krájet na dřevěném prkénku. Pro to je vhodné prkénko s důmyslným roštem, kterým drobky propadají na nerezový tácek. Díky tomu se nerozběhnou všude po pracovní ploše a linka tak zůstane čistá.

Do malých bytů, kde jejich uživatelé šetří každým centimetrem, se hodí prkénko, které slouží zároveň i jako víko ke schránce na chléb.

Moderní krájecí prkénka mají řadu výhod, klasické prkénko má ale jednu nenahraditelnou - dobře poslouží i jako dekorace do rustikálně zařízeného interiéru. V něm vynikne na masivním dřevěném stole.  [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Jak obnovit zašlé spáry v koupelně i kuchyni

Co dělat, když na vyčištění spár mezi obklady a dlažbou už běžné čisticí prostředky nestačí? Možná zvažujete nové přespárování, nebo ještě hledáte další...

Letní kuchyň na zahradě dodá vaření kouzlo

Potit se v létě u sporáku v zavřené kuchyni není lákavá představa pro žádného kuchaře. Ovšem mít kompletní kuchyň na zahradě kousek od bazénku s dětmi,...

Kuchyň musí padnout jako šaty na míru

Dobře naplánovaná kuchyň je základem radostného vaření. Používáme ji denně, strávíme v ní mnoho času, a přesto se stává, že finální podoba nevyhovuje. Čím to...

Výběr článků

Načítám