Hlavní obsah

Mladíci proměnili holý loft ve dvoupokojový domov

Novinky, nes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladý architekt Adam Finkelman se svým dlouholetým kamarádem a spolubydlícím Evanem Garfieldem narazil na volný loft s garáží v newyorském Brooklynu. Příbytek postrádal jakoukoli ložnici, ale to jim nevadilo. Pustili se do práce a proměnili jeho jedinou holou místnost ve dvoupokojový domov s velkou kuchyní i obývákem.

Foto: Adam Finkelman (8x)

Obývací pokoj je navržen tak, aby se v něm mohla scházet početná společnost.

Článek

Celý prostor měl pro mladé muže kouzlo především proto, že garáž bylo možné proměnit v malý hudební miniklub, kde pořádají setkání pro přátele a známé.

Pohoštění se připravuje v kuchyni nad garáží a obývací pokoj nově upraveného loftu je pak dalším místem, kde se všichni scházejí.

Foto: Adam Finkelman

Kytary zavěšené na zdi jsou nejen neustále po ruce, ale slouží zároveń i jako stylová dekorace.

Soukromé prostory v domácnosti představuje pouze dvojice malých, identických, k sobě zrcadlově obrácených ložnic. Zde oba mladí muži mohou spát a odpočívat, ale také třeba pracovat na počítači.

Foto: Adam Finkelman

Každá z ložnic má širokou postel, poličky na knížky i místo na televizi. Vše je přitom uspořádáno tak, aby obyvatel pokojíku netloukl hlavou o strop, kdykoli vstává z postele a zároveň, aby věci, které před spaním používá nejčastěji, měl pohodlně po ruce.

Foto: Adam Finkelman

Architekt si vyhrál s recyklovanými prkny různých barev, z nichž vytvořil nejen schody k postelím, ale obložil jimi i stropy v pokojících.

Návrh tohoto specifického mládeneckého domova, jehož projekt nese název 267 Wyckoff, je dílem mladého architekta, jinak majitele studia Yorkwood Co.

Architekt se ve všech svých projektech zaměřuje na možnost využívání recyklovaného dřeva ze starých budov a končících podniků v New Yorku. Jinými slovy, snaží se využívat a znovu používat dřevo z New Yorku, odtud Yorkwood (dřevo Yorku).

Foto: Adam Finkelman

V pokojíku je vždy ještě místo na stolek s počítačem.

Foto: Adam Finkelman

Každý kousek místa je pečlivě využit.

Jeho přístup je dobře patrný i v loftu, kde si pohrál s výběrem různých druhů prken pro schody k postelím i pro obklady stropů nad nimi.

Recyklované dřevo, ale i prvky z překližek, recyklovaná okna a dveře, to vše byla volba nejen kvůli snížení nákladů na rekonstrukci loftu, ale i jako výraz uvědomělého přístupu mladých mužů ke svému bydlení, za který sklízejí v odborných médiích pochvalu.

Foto: Adam Finkelman

Kuchyň zabírá neobvykle velký prostor.

Foto: Adam Finkelman

V kuchyni se připravuje pohoštění na večerní hudební sešlosti. K tomu je třeba spousta vybavení i místa.

V nové podobě loft nabízí nejen velkou kuchyň, která v podobě písmene L obchází koupelnu ponechanou zhruba v původních rozměrech, ale také prostorný obývací pokoj s posezením pro více lidí, který na kuchyň navazuje.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Poslední třetinu podlouhlého loftu zabírají ložnice s chodbou, kde jsou umístěny úložné prostory.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám