Hlavní obsah

Mladá Nizozemka si zařídila byt ve stylu 70. let, inspirovaly ji návštěvy muzea

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladá novinářka Laura Hofenková z historického města Wageningen v Nizozemsku se rozhodla proměnit své klasické všední bydlení do stylu 70. let minulého století. Její obdiv k životnímu stylu „sedmdesátek” ji povzbudil k tomu, aby v tomto stylu opravdu žila. Používá staromódní pevnou linku, dívá se na retro televizi a poslouchá kapely z tehdejší doby.

Foto: Profimedia.cz

Novinářka Laura Hofenková a její interiér inspirovaný dobou, kterou sama nezažila.

Článek

Autorka interiéru byla podle titulu Apartment Therapy fascinována sedmdesátými lety už jako dítě, když ji její rodiče pravidelně brali do muzea, které mělo expozici stylizovanou právě do sedmdesátých let.

Od té doby snila o tom, že bude vlastnit stejně tematicky zařízený domov, vyzdobený v podobném stylu.

Foto: Profimedia.cz

Celý interiér je laděn do teplých a zemitých barev.

V dubnu roku 2018 se Hofenková přestěhovala do svého vlastního bytu a rozhodla se žít svůj sen ze 70. let. Nábytek nakupovala v charitativních obchodech, bazarech a v různých malých místních krámcích.

Foto: Profimedia.cz

Plastová křesla se stala chloubou interiéru.

Majitelka se zamilovala zejména do různých plastových domácích potřeb v barvách oranžové, hnědé a fialové. Pro nábytkové kousky té doby je ostatně typická výrazná barevnost a zejména teplé barvy.

Ve velké oblibě byly tóny oranžové s okrovou a hnědou. Jde o kombinace, které dnes moc trendy nejsou a z interiérového designu zmizely.

Foto: Profimedia.cz

V kuchyni nechybí množství plastových nádob a ošatek, které byly tehdy v kurzu.

Typické byly pro tuto dobu také nové tvarové experimenty s umělou hmotou. Při servírování se tak uplatňovaly plastové košíčky na pečivo, plastové hrnečky aj.

V obývacích pokojích se stále častěji objevovaly židle a křesla z plastu, případně s výpletem nebo opěradly z umělého materiálu. Trendem byly také PVC ubrusy, které už dnes příliš oblíbené nejsou.

Může se vám hodit na Seznamu:

Anketa

Líbí se vám interiér zařízený ve stylu 70. let?
Ano, je to pěkně barevné
0 %
Ano, navíc vyvolává nostalgické vzpomínky
76,7 %
Ne, je to příliš umělé a kýčovité
23,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 30 čtenářů.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám