Hlavní obsah

Majitel si splnil sen, pro rodinu postavil prostornou a atraktivní vilu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Roman postavil moderní atraktivní vilu na jižní Moravě, v místě, kde si kdysi jako kluk přivydělával na brigádě shrabováním listí. Vždy bydlel v pronajatých bytech, ale toužil po velké rodině a prostorném domě, který pro ni postaví. A to se podařilo!

Foto: www.modernibyt.cz

Paní domu velmi oceňuje instalovaný drtič odpadu, nenápadný odsavač par Falmec, spotřebiče AEG i vestavnou chladničku Liebherr.

Článek

O domě snil Roman společně s manželkou a také si ho sami navrhli. Samozřejmě, opírali se o práci architektů, ale teprve až s tím třetím si porozuměli. Vždy obdrželi návrh, který si následně přizpůsobili. Toužili po pěkném, ale především útulném a praktickém prostředí, kde se jim bude příjemně žít.

Foto: www.modernibyt.cz

V jídelně kraluje velký skleněný jídelní stůl (Calligaris) doplněný koženými židlemi. Vytváří příjemný kontrast s šedou stěrkou Granit (Němec) a také závěsy s kobercem, které jsou všude v domě zhotoveny na míru (Zips).

Manželům se líbí jednoduchý styl, střídmost a čisté linie. Nechtěli nic okázalého, ale velkorysý a praktický dům, který budou beze zbytku využívat.

V jednoduchosti je krása

Moderní dům oděný do elegantního šedobílého hávu o výměře 660 m2 dnes stojí v celé své kráse na úhledném a zelení zářícím pozemku. Část zahrady je vyčleněna dětem a jejich hrám. Mají tu své hřiště, domeček, lezeckou stěnu i tobogán. Tvarem stavba připomíná písmeno U.

Celý dům je bezbariérový, kompletně klimatizovaný s podlahovým vytápěním. Nikde nenajdete jedinou obkládačku.

Foto: www.modernibyt.cz

Kuchyň navazuje na obývací pokoj a jídelnu. Působí nenápadným dojmem, je z ní výhled na terasu a do zahrady. Pracovní deska je z polystonu. K barovému pultu jsou přidány stoličky Lapalma. Prostředí zútulňuje kaskádová zahrada.

Podlahy jsou lité a na stěnách v interiéru i vně domu se objevují stěrky Němec. Stěrka je použita i v bazénu.

Díky průmyslové vzduchotechnice Dantherm s velkým výkonem mohou mít majitelé mezi obývacím pokojem a vstupem do wellness místnosti jen skleněné dveře bez těsnění, aniž by do domu pronikala vlhkost.

Foto: www.modernibyt.cz

Obývacímu prostoru dominuje bílá kožená sedací souprava (Natuzzi), kterou doplňuje konferenční stolek (Dolpa) s lihovým krbem zhotoveným na míru a stojací lampy Foscarini.

Minimalisticky laděný interiér je protkán hřejivými detaily – živými rostlinami, přírodninami, vyřezávanými obrazy, svíčkami a soškami Buddhy.

Všichni členové rodiny tu mají své dokonalé soukromí, ale zároveň i přehled o dění v domě. Každý dětský pokoj má svou koupelnu, šatnu i vstup na terasu do atria.

V jednom křídle domu, které tvoří obytnou zónu, jsou umístěny tři dětské pokoje, pracovna, ložnice a koupelny. S druhým křídlem, kde se nachází domácí wellness s bazénem, vířivkou, saunou a venkovní jídelnou s grilem ho spojuje společenský prostor domu, kde je kuchyň, jídelna, obývací pokoj, prostorná garáž, vstupní chodba i technické zázemí.

Foto: www.modernibyt.cz

Koupelna rodičů přímo navazuje na ložnici. Je vybavena luxusní vanou, umyvadly i bateriemi z kolekce Axor Jeana-Marie Massauda i sprchovým koutem a klozetem. Nábytek je zhotovený na míru.

Foto: www.modernibyt.cz

V otevřeném atriu domu je soustředěno venkovní posezení, které harmonicky dotváří prostředí s půvabnými zenovými zahrádkami vysypanými bílými oblázky. V celém domě a na zahradě je jich navezeno celkem 42 tun.

Žár slunce zachytí stylové stínění, elektronicky ovládaná a na míru zhotovená plachta Somfy.

Foto: www.modernibyt.cz

Lůžko zhotovené na míru je vespod osvětlené. Budí dojem levitujícího kvádru, který se vznáší na skleněné středové podnoži.

„Je velmi komfortní ovládat celý dům prostřednictvím telefonu,“ vysvětluje Roman práci a možnosti inteligentního řízení domácnosti, na něž je napojeno topení, kamerový systém a zabezpečení, provoz wellness centra, žaluzie atd.

Foto: www.modernibyt.cz

Otevřená šatna rodičů má zajištěný i tok denního světla.

Doma nejlépe

„Rodina je smyslem mého života. Hodně pracuji, ale chci si život také užívat a trávit s ní čas, vidět děti vyrůstat, být tu pro ně a dopřát jim příjemný domov,“ říká energický Roman.

Je naprosto zjevné, co je motorem jeho života a žene ho kupředu. Žije tady a teď a rád se za odvedenou práci odmění. Někdy rychlým autem, jindy televizorem.

Foto: www.modernibyt.cz

Koupelna má litou podlahu a stěny ošetřené speciální šedou stěrkou (Němec), strop je z barrrisolu. Umyvadlo (Villeroy & Boch) miskovitého tvaru je doplněno baterií Axor Starck Organic.

„Přál jsem si velký televizor. Tento je jeden ze tří největších u nás, má úhlopříčku 2,56 m,“ konstatuje s potěšením. Sám ale televizi téměř nesleduje, dopřál ji dětem, aby si lépe užily pohádky.

Velmi si pochvaluje práci truhlářství Dolpa, jehož výrobky tu není možné přehlédnout. V drtivé většině je totiž nábytek v domě zhotoven na míru. Šikovní řemeslníci vyrobili i originální svítidlo nad venkovní jídelní stůl.

Foto: www.modernibyt.cz

Největší část rodinného spa zabírá bazén s protiproudem plně upravený stěrkou (Němec), strop nad ním je zhotovený z černého barrisolu. Součástí je vířivka USSPA, sauna a koupelna s klozetem.

„Nejraději sedávám na barové židličce v kuchyni, často i s počítačem,“ přiznává Roman šťastné okamžiky, kdy s potěšením vnímá tep všedního života své rodiny a rozplývá se: „Když se odněkud vracím, třeba i z dovolené, těším se do naší postele, je neuvěřitelně pohodlná. S přáteli si zase příležitostně dopřejeme chvilky strávené s vodními dýmkami Shisha Original, které jsou opravdu skvělé a vynikají krásným designem.“

Foto: www.modernibyt.cz

V otevřeném atriu domu je soustředěno venkovní posezení (Hartmann), které harmonicky dotváří prostředí s půvabnými zenovými zahrádkami vysypanými bílými oblázky.

Výhledově by Roman ještě rád dodělal tělocvičnu, která je situovaná v křídle za wellness centrem a navazuje na letní jídelnu, ale už spřádá další plány.

Foto: www.modernibyt.cz

Žár slunce zachytí stylové stínění, elektronicky ovládaná a na míru zhotovená plachta Somfy.

„Až budu stavět další dům, určitě budu zase spolupracovat s firmami My Light, Dolpa a Němec. Znovu použiju stěrky, lité podlahy a kaskádové zahrady – jsou úžasné.“

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Lenka Saulichová, www.modernibyt.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám