Hlavní obsah

Luční kvítí coby motiv na jídelním servisu vnese do stolování letního ducha

Milovníci léta a přírody mohou nechat rozkvést svůj prostřený stůl nejen kyticí natrhaného lučního kvítí, ale třeba i prostřednictvím vzorů na jídelním servisu. Talíře a misky, které zdobí rozkvetlé květiny, tráva a dosedají na ně motýli, dodají stolování nezaměnitelnou letní atmosféru.

Foto: Taka Tomo, Easy Life

Luční kvítí a různé kombinace drobných rostlin dodají stolování letního ducha.

Článek

Poslední dobou je neobyčejně oblíbený přírodní styl, ze kterého vychází trendy boho nebo i Provence styl. Pokud tedy ladíte domácnost do těchto podob, tak vězte, že kousky s motivy lučního kvítí do ní skvěle zapadnou.

Foto: Annabel James, Easy Life

Chybět by neměly ani motivy motýlů, vážek nebo včel.

Vhod přijdou i vzorky drobného lesního ovoce, stejně tak i hmyzu, který květiny opyluje. Na talíře tak rozhodně patří motýli, včely i čmeláci. Držte se ale uměřené barevnosti v přírodních tónech.

Foto: Sophie Allport, Easy Life

Prim budou hrát i motivy kvetoucích lesních jahod nebo vlčích máků.

Vhod přijdou zejména něžné a tlumenější pastelové barvy a drobnější květy na servisu nebo sklenicích, džbánech a hrncích. Vzory lučního kvítí by měly být drobnější a působit něžně.

Foto: Novinky

Sklenice s motivy letní přírody seženete i v Hornbachu.

Tyto motivy se hodí předně pro servírování sladkých jídel a dezertů. Těm z estetického hlediska rozhodně přidají na kráse a eleganci.

Pokud je zkombinujete s ubrousky s obdobným vzorem, dovedete servírování sladkého k dokonalosti.

Foto: Tescoma

Zdařilá je i kolekce Provence.

Velkým trendem poslední doby jsou v interiérovém designu i sušené trávy, které jsou levnou a dostupnou variantou stálých květinových dekorací.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám