Hlavní obsah

Lavice a křeslo na baloncích vznikly na základě inspirace francouzským filmem

Novinky, tnk

Japonský designér Satoshi Itasaka navrhl vizuálně zajímavé křeslo a lavici na baloncích. Nevšední interiérové kousky vypadají, jakoby se vznášely a jsou inspirovány pocity hlavní postavy ve francouzském filmu Baloon Rouge.

Foto: Ikunori Yamamoto

Balonky vypadají, že křeslo nesou, ve skutečnosti ale křeslo odletět nemůže.

Článek

Satoshi Itasaka z designérského studia h220430, které se specializuje na návrhy osvětlení a nábytku, se rozhodl dát vzniknout pohádkovému nábytku, který má pobavit děti a zpestřit život dospělým.

Foto: Ikunori Yamamoto

Křeslo i lavice mohou být potaženy různými materiály. Designéři ale zvolili barevné sladění s balonky.

Designér si vzal za cíl, aby tento druh nábytku povzbuzoval svého majitele a dal mu pocit, že se vznáší, i když se zrovna cítí mizerně.

Nejde o klasické nafukovací balonky

Křeslo i lavice opravdu vyvolávají dojem, že je nesou balonky. Ty jsou ale z odolného syntetického materiálu FRP, tedy z vláknité výztuže a plastického pojiva, a rozhodně nejde o klasické verze balonků. Jsou jen nástěnnou dekorací.

Foto: Ikunori Yamamoto

Nábytek pobaví děti i dospělé a efektně zpestří minimalistické interiéry.

Samotný nábytek je vytvořen z kvalitních materiálů a je potažen kůží. Ve skutečnosti je připevněn kotvami skrytými za balonky ke stropu pokoje, což vytváří iluzi vznášení se.

Foto: Ikunori Yamamoto

Lavice je určena pro více osob.

Film Baloon Rouge od Alberta Lamorisse, kterým byl inspirací ke vzniku nábytku, vznikl v roce 1956. Vypráví příběh malého chlapce, který díky balonu zažívá nevídané dobrodružství a pocity lehkosti. Ty mohou při troše představivosti zažít i uživatelé tohoto nábytku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám