Hlavní obsah

Lampy ve tvaru hub dodají interiéru pohádkovou atmosféru

Novinky, tnk

Zajímavým designovým tipem jsou lampy ve tvaru muchomůrek, hříbků a holubinek. V interiéru působí jejich organický design inspirovaný přírodními tvary pohádkovým dojmem a dodává mu fantaskní atmosféru. Nechte se inspirovat těmito zábavnými tvary.

Článek

Lampy ve tvaru hub inspirované přírodou uvedl jako svou novinku designér Andreas Kowaleský letos v Amsterdamu. Jeho svítidla mají nekonvenční konstrukci, která zdůrazňuje siluetu lampy a ukazuje i drobné tvarové nedokonalosti, které jsou houbám často vlastní.

Svítilny mystických tvarů vznikly v limitované edici a vyrábějí se ve třech barvách a výškách.

Osvětlení ve tvaru hub je ideální jako dekorace

Díky velkému oblému klobouku, který představuje svítidlo lampy, vydávají tyto svítilny měkké náladové světlo. Jde o nepřímé osvětlení, které se tak do interiéru hodí spíš jako dekorace, která má podtrhovat náladu místnosti než jako plně funkční osvětlení na pracovní stůl.

Pro svůj pohádkový tvar tyto lampy ocení i děti, pro které jsou lampy ideální jako malá svítidla na noční stolek. Jejich tlumené světlo je nebude rušit při usínání. Dekorativní náladové osvětlení oceníte i v obývacím pokoji v kombinaci s různými jinými druhy světel.

Osvětlení tohoto typu vytváří v interiéru útulnou atmosféru. Obdobné tvary byly v módě hlavně v šedesátých a osmdesátých letech. Lampy měly výrazné barvy, kterých se nemusíme bát ani dnes. Pokud zvolíme střízlivý jednoduchý tvar, tak se lampa stane jednou z výrazných dekorací, která bude v interiéru působit vkusně a elegantně.

Členitější prostor a velké tmavší místnosti je možné díky lampám rozdělit na jednotlivé funkční oblasti a kombinovat tak různá svítidla s podobným tvarem, ale v různých velikostech.

Měkké světlo, které vydávají tyto lampy, vytváří v prostoru uklidňující atmosféru. Nehodí se do kanceláří, ale vyniknou spíš v domácím prostředí, kde navodí dojem pohody a uklidní unavený zrak.

Anketa

Líbí se vám osvětlení houbovitých organických tvarů?
Ano
64,8 %
Ne
35,2 %
Celkem hlasovalo 475 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám