Hlavní obsah

Křeslo mění barvy jako chameleon, přizpůsobuje se okolí

Novinky, Barbora Vaníčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dokonalý interiér ladí, co když se ale proměňuje? Tuto otázku vyřešili tvůrci nového křesla Mood (nálada). To dokáže okouknout okolí a podle chameleonského vzoru se okamžitě přizpůsobí.

Článek

Designové křeslo jistě potěší i vaši návštěvu, pokud například přijde kamarádka v růžových koktejlkách a posadí se, sedadlo okamžitě odkouká odstín šatů a zbarví se stejně. Navštíví vás myslivec a za okamžik si bude připadat jako v zeleném háji. Tak bychom mohli jmenovat do nekonečna.

Nový software

Interaktivní kus nábytku se skládá z průsvitných bloků, LED diod a vestavěných mikročipů. Změny barev zajišťuje senzor, který snímá okolní prostředí a samozřejmě se přednostně řídí tím, kdo na místě právě sedí.

Software vyvinutý pro tento účel může být použit i na jiné typy nábytku. Designérům jde především o nové možnosti doplňování architektonického prostoru. Nálada se tedy dozajista zvedne nejen vám, ale i vašim hostům. Otázka proměn v interiéru je vyřešena. Jak by se ale křeslo vypořádalo právě s chameleonem, není jisté.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám