Hlavní obsah

Jaký nábytek mají děti nejraději

Novinky, nes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Většina dětí ve věku od pěti do devíti let nemá ráda tmavé barvy, tedy černou, hnědou a šedivou. Milují možnost sedět ve stejné výšce jako dospělí. Dokonce raději sedí na židli, než na zemi, a to na židli otočné a s nastavitelnou výškou.

Foto: Bonami.cz

Zavděčit se dětem při zařizování pokojíčku není úplně jednoduché. Důležitou roli hrají především barvy, jejich obliba se ale v průběhu času může rychle měnit.

Článek

Jestliže chcete svým dětem udělat radost a zařídit jim pokojíček podle jejich gusta, budete se muset obrnit trpělivostí a především vzdát představy o decentním vybavení, které přečká nejlépe až do jejich dospělosti. Malé děti milují živé barvy, kluci především modrou, eventuálně zelenou, u holčiček na celé čáře vítězí fialová.

V těchto barvách se vyplatí pořizovat především snadno obměnitelné doplňky (polštáře, závěsy, tapety apod.), protože jako ve všem, i v barevných preferencích bývají děti až nepříjemně nestálé.

Foto: Bonami.cz

Kluci mají nejraději modrou barvu, případně zelenou.

Celkem přesnou a jednotnou představu mají děti o tom, jak a na čem by chtěly sedět. Překvapivě, tři čtvrtiny dětí sedí raději na židli, než na zemi. A když už sedí na židli, měla by to být nejlépe taková, jakou mají rodiče - stejně vysoká, výškově nastavitelná a otočná. Tuto variantu vyžaduje polovina dětí.

„Téměř třetina by si vybrala jako nej sezení sedací vak, sedmina ergonomickou židli a jen desetina polstrovanou kostku,“ odhaluje výsledky svého průzkumu mezi malými dětmi Margaréta Janecová z Bonami.cz.

Foto: Bonami.cz

Holčičky zdaleka tak nemilují růžovou, jak se obecně soudí. Mnohem raději mají fialovou.

Protože jde ovšem o děti, nelze se při výběru sezení do dětského pokoje upnout jen na tuto statistiku. Veškeré preference totiž berou za své, započítají-li se do rozhodování barvy. Podle zjištění autorky průzkumu jsou děti ochotné sedět na méně oblíbeném typu židle, hlavně když bude správně barevná.

Právě barva je v očích dětí velmi důležitá také u desky stolu, u nějž mají pracovat. Ideální je ta, kterou mají nejraději, protože je nejlépe stimuluje při práci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám