Hlavní obsah

Jak zvětšit a zkrášlit interiér? Třeba pomocí falešných zrcadlových oken

Novinky, Kristýna Křížová

Pokud hledáte inspiraci, jak zkrášlit, zesvětlit a zvětšit interiér, zkuste do něj zakomponovat falešná zrcadlová okna. Ta dodají prostoru další rozměr a vytvoří iluzi prosvětlenější a prostornější místnosti. Podobně zafungují třeba i rozměrné obrazy s motivy oblohy.

Foto: Garden Trading, Sweetpea a Willow (2x)

Do modernějších interiérů volte minimalistické kousky, do klasických a romantických interiérů klidně zrcadla coby okna v renesančním stylu.

Článek

Trendem je nevěšet falešná okna přímo na stěny, ale nechat je tak, jako některá zrcadla, volně stát v prostoru. Toto řešení je ideální do dámských pokojů a šaten.

Zrcadla coby okna se v nich stanou výrazným solitérem. Nemusíte se bát ani uplatnění rozměrnějších kousků.

Foto: The French Bedroom, Artisanti

Do interiérů zařízených ve francouzském nebo secesním stylu zapadnou dekorativnější typy zrcadel napodobujících půlkruhová okna.

V minimalistických a hodně moderních interiérech sáhněte spíš po jednoduchých obdélníkových zrcadlech inspirovaných okny, kterým plně vládne geometrie. Budou dobře ladit i s retro nábytkem ve stylu 70. a 80. let.

Foto: Limited Abode, Hudson Home

Do pracoven volte raději strohé provedení.

Podobného efektu docílíte rovněž obrazy s motivem mraků. I ty mohou na první pohled vypadat jako okna. Zvolit můžete též plakáty nebo fotky s tímto vzorem. Umístěte je ale do tmavšího rámu, který bude imitovat rám klasického okna.

Foto: The French Bedroom

Okna napodobí i snímky nebo malby světlé oblohy.

Opravdoví milovníci všech výhledů a prosvětlení interiérů mohou zakomponovat i kousky s motivy oken. Pokud je nakombinujete s falešnými zrcadlovými okny, bude prostor působit nápaditě a nadčasově.

Foto: Desenio (2x)

Interiér doladí plakáty s motivy gotických nebo newyorských oken.

Kdo chce zvětšit stísněné prostory, a přemýšlí, jak na to, může uplatnit rovněž transparentní nábytek. Prostor pak bude vypadat světle a vzdušně. Vyhněte se naopak tmavým a robustním kouskům.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám