Hlavní obsah

Jak elegantně vnést zeleň do interiéru

Novinky, tnk

Vnést trochu zeleně a přírody do městského interiéru už dnes není nic těžkého. Po boomu zelených stěn, které fungují jako rostlinné obrazy, vzniká i řada nábytku a designových kousků s prvky a motivy rostlin a trávníku. Díky nim se i byty bez balkónů a lodžií promění v příjemné relaxační místo.

Foto: DaWanda, Ksl living (3x)

Nábytek s prvky zeleně oživí i minimalistické interiéry.

Článek

Pokud máte dostatek času na údržbu náročnějšího nábytku, vyplatí se volit takový, ve kterém mohou vyrůstat opravdové rostliny.

Skvělými kousky jsou konferenční a psací stolky, které pod skleněným víkem skrývají malý trávník, skalku nebo mechové polštáře.

Foto: Lessmore

Zajímavým kouskemje i stůl sloužící jako prostor pro pěstování zeleně.

Podobně mohou v interiéru zafungovat i lampy a lustry, které obsahují živé nebo umělé rostliny. Jde o dekorativní kousky, které slouží své funkci, ale zároveň vnášejí do interiéru přírodního ducha. [celá zpráva]

Foto: Ksl living, Inkognito

Motiv trávníku se může objevit i na matracích, karimatkách, povlečení i věcech do kanceláří.

Vděčným motivem pro interiér s přírodním duchem je nadčasový trávník. Ten lze jednoduše kombinovat s ostatními prvky v přírodním stylu a dodat tak prostoru na zajímavosti.

Foto: KSL living,

Potisk trávníku zpestří i doplňky určené do přírody.

Ti, kdo hledají spíše drobnější dekorace, si mohou sami trochu trávy vypěstovat v žertovných nádobách. Stejně tak ale lze volit i hrníčky v jednoduchém minimalistickém designu, které nechají přírodní krásu víc vyniknout.

Foto: Monsterzeug, Cool Gift

Drobné dekorace s vypěstovanou trávou působí dekorativně a připomenou přírodu i v městském prostředí.

Trávník v interiéru mohou nahradit i zelené koberce, které vytvoří dojem, že jste opravdu v přírodě. Vyplatí se volit ideálně ty s vysokým vlasem, které trávník připomenou i svou strukturou.

Foto: Cloudberry Living, Audenza

V interiéru zafungují i koberce a kožešiny v zelených tónech.

Ti, kdo chtějí mít bydlení zařízené v přírodním stylu, mohou do interiéru zakomponovat i rostliny zavěšené na niti. Hodí se zejména do malých bytů a garsonek, kde by klasické květináče překážely. [celá zpráva]

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám