Hlavní obsah

I obyčejnou sodovku můžete naservírovat stylově

Novinky, tnk

Fandové velkolepých večírků se při servírování svých oblíbených drinků mohou nechat inspirovat trendy a vytvořit nevšední ledové kostky. K nim dopomohou speciální tvořítka na led, barevné kostky do mrazničky, kostky z kamenů nebo oceli i netradiční nápady na výrobu ledu.

Foto: Profimedia.cz

Led ve tvaru diamantu s jedlými květy je působivým zpestřením moderních drinků.

Článek

Trendem jsou ledové kostky s květy ve tvaru diamantů. Zatím se dodávají jen do luxusních hotelů a vznikají díky speciálním tvořítkům ve tvaru diamantu. Pokud do nich ještě vložíte květy nebo drobné ovoce, jako jsou maliny nebo ostružiny, bude výsledný efekt velkolepý.

Foto: Drinkstuff

Barevné kostky zpestří i obyčejné nealkoholické drinky.

Do tvořítek můžete ale vložit i různé bylinky. Vhod přijde hlavně máta, meduňka nebo stévie. Doladit je můžete i lístky růží. Led pak bude ideálním zpestřením sklenic se šampaňským a podtrhne romantickou atmosféru.

Foto: Yellow Octopus

Efektně budou vypadat i žulové kostky a led vytvořený z barevné limonády.

Ti, kdo chtějí vytvořit pestrý drink, si mohou nechat zmrazit různé druhy limonád a kostky pak namixovat podle uvážení. Je třeba samozřejmě počítat, že takový led bude mít velký vliv na chuťové vlastnosti servírovaného nápoje.

Foto: Drinkstuff

Hitem jsou i svítící led kostky nebo ovoce v klasickém tvořítku.

Trendem jsou i barevné umělohmotné kostky naplněné vodou, které po zmrazení mohou suplovat ledové kostky, aniž by nápoj ředily. I díky nim vytvoříte ve sklenici efektní barevnou hru.

Foto: Cool Gift, Monsterzeug

Ocelové kostky drink zpestří a nenaředí jeho obsah.

Většina dnešních tvořítek je vyrobena z pružného silikonu. Díky tomuto materiálu jdou kostky lehce vyndat, i když jsou tvarově složité. Novinkou jsou kousky na výrobu ledových kostek s horním víkem. Ty se rozhodně hodí právě pro zmíněnou výrobu ledu s prvky uvnitř. Díky nim je manipulace s vodou naplněným tvořítkem mnohem snadnější. Tvořítko pak můžete v mrazničce skladovat v libovolné poloze.

Silikonové formy lze zpravidla použít nejen v mrazničce, ale i troubě. Když tedy formy nevyužijete na led, můžete v nich na Vánoce třeba upéct nevšední cukroví.

Může se vám hodit na službě Firmy.cz:

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám