Hlavní obsah

Hravé věšáky poslouží stejně jako ty klasické, zároveň vyniknou i jako dekorace

Novinky, Kristýna Křížová

Pokud vám váš interiér připadá už trochu nudný a okoukaný, zkuste do něj zakomponovat hravé věšáky. Právě kousky, které slouží svému účelu, ale mají i dekorativní funkci, udělají s prostorem divy. Interiér totiž nemusíte mít přeplácaný dekoracemi, stačí, když vhodně zvolíte funkční prvky.

Foto: Origami Steel, Lime Lace

Hravé věšáky mohou zafungovat i jako dekorace ve tvaru stromků nebo větví.

Článek

Netradiční a originální věšáky jsou ideální volbou do interiérů, jako jsou malé byty a garsoniéry, ve kterých nezbývá moc prostoru pro klasické dekorace. Ocení je i ti, kdo mají prostě jen rádi neotřelé kousky do domácností.

Foto: Red Candy

Motiv metra nebo mrakodrapů přijde vhod do předsíní městských bytů.

Dekorativní věšáky můžete uplatnit rovněž v koupelnách, kde poslouží nejen jako odkládací prostor pro ručníky, ale také k odložení šperků a náramků.

Vyhoví i jako prostor k umístění drobných vzpomínkových předmětů, které v blízkosti pracovního koutu připomenou příjemně strávené chvíle.

Foto: Origami Steel

Dekorativní věšáky mohou sloužit třeba jako prostor pro odkládání bižuterie.

Nápaditý a originální věšák si bezesporu zvládne doma vyrobit šikovný kutil i sám. Zajímavou inspirací je použít pro jeho výrobu třeba starou vinylovou desku. Takové věšáky skvěle zapadnou do interiérů zařízených v žádaném retro stylu.

Foto: Monsterzeug, Red Candy

Do retro interiérů můžete volit věšáky s podkladem z vinylové desky nebo kousky ve tvaru šplhajících figurek.

Mějte na paměti, že pokud zvolíte hodně pestré výrobky, vyplatí se je buď sjednotit s celkovým barevným laděním interiéru, nebo je nechat naopak vyniknout v designově jinak střídmě zařízeném prostoru. Věšáky pak na sebe bezesporu strhnou pozornost hostů hned při jejich příchodu.

Foto: Red Candy, Chaplins Furniture

Věšáky inspirované osobami nebo jen úsměvem dodají předsíni lidskou tvář.

Zvelebování interiérů je v současné době velmi oblíbenou aktivitou, které se mnoho z nás věnuje. Kdo se zajímá o design, může v interiéru uplatnit i talíře s motivem mramoru, které jsou nyní velkým hitem.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám