Hlavní obsah

Hausbót, který nabízí stejné pohodlí jako luxusní penthouse

Novinky, Jana Nesvadbová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bydlení na vodě se v Anglii těší velké oblibě. Známé jsou především tzv. úzké čluny, které umožňují bydlet za relativně dostupnou cenu v bezprostřední blízkosti centra Londýna. Občas se pak objeví možnost nahlédnout i do hausbótu, který nabízí stejný komfort jako luxusní penthouse, ovšem navíc s výhledem na město z vodní hladiny. K takovým patří i hausbót Walter Greaves.

Foto: Profimedia.cz

Hlavní společenský prostor je na horní palubě.

Článek

Speciálně Walter Greaves si odborníci zabývající se realitami svého času velmi pochvalovali, protože má vše, co si od vpravdě luxusního sídla přát - vynikající polohu u břehů čtvrti Chelsea v Západním Londýně a dvě elegantně, moderně zařízené paluby.

Foto: Profimedia.cz

Nádherný výhled a často i skvělá poloha jsou hlavními přednostmi hausbótů v Londýně.

Hausbót pojmenovaný podle malíře, který žil nedaleko jeho kotviště, navrhli designéři společnosti Chelsea Yacht and Boat Company, jež plovoucí příbytek také postavila.

Interiér je navržen v otevřeném plánu a s jednoduchým, ale dobře fungujícím rozvržením klidové a denní zóny.

Foto: Profimedia.cz

Většinu horní paluby zabírá společenský prostor propojující kuchyň, jídelnu a obývací pokoj.

Foto: Profimedia.cz

Obě paluby jsou spojené schodištěm umístěným přibližně ve středu celého hausbótu.

Spodní paluba s omezeným výhledem slouží jako soukromá, klidová zóna, kde je dvojice ložnic. Hlavní z nich má velkorysé rozměry, zabírá téměř polovinu celé paluby. Je samozřejmě doprovozena vlastní šatnou a koupelnou, kde je sprchový kout i vana.

Druhá ložnice má výrazně menší velikost, i k ní je ovšem připojena koupelna. Mezi oběma ložnicemi je studovna, jež může sloužit i jako soukromý obývací pokoj určený pro klidnější společné posezení.

Foto: Profimedia.cz

Toaleta na horní palubě lodi.

Horní palubu tvoří velký společenský prostor, v němž až překvapivě velkou plochu zabírá kuchyňská zóna. Hned proti ní je umístěn jídelní stůl a za ním, nenásilně oddělen schodištěm do podpalubí, je obývací pokoj. Na něj venku navazuje posezení na terase, pokračující druhou sadou sedaček přímo na přídi.

Foto: Profimedia.cz

V hlavní ložnici lze objevit typická lodní kruhová okénka.

Foto: Profimedia.cz

Druhá ložnice je o něco menší. I ona je však doplněna vlastní koupelnou.

Zajímavostí je provedení oken v denní zóně, která ani v náznaku nepřipomínají malá, nebo dokonce kulatá lodní okénka, jimiž je vyzdobena hlavní ložnice.

Společenská zóna se pyšní spoustou světla přicházejícího skrz velká okna s výškou od země ke stropu, skrz něž se lze kochat výhledem na Temži a most Battersea Bridge.

Hledáme nejhezčí rodinné vánoční stromečky

Ozdobený stromeček je možné o Vánocích nalézt snad v každé české rodině. Když se na Štědrý večer rozzáří, rozlije se po celé domácnosti tajemná atmosféra, na niž se těší nejenom děti, ale i dospělí.

Jak vypadá ten váš? Je designově dovedený k dokonalosti? Anebo na něj věšíte tradičně památeční ozdoby po babičce? Zdobíte stromeček v pokoji, anebo jej máte venku, na zahradě? 

Na adresu bydleni@novinky.cz nám do 20.12.2018 pošlete fotografii (orientovanou na šířku) s vaším vánočním stromečkem a připojte pár zajímavých informací o něm. Přehlídku těch nejhezčích vám přineseme v článku o Vánocích v rubrice Bydlení.

Hausbót je dlouhý 26 metrů a nabízí obytnou plochu 163,5 čtverečního metru.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám