Hlavní obsah

Fastfoodová restaurace, nebo bytový interiér? Díky doplňkům nepoznáte rozdíl

Novinky, tnk

Designéři se snaží uspokojit potřeby různých lidí, i velkých milovníků fastfoodu. Pro ty vytvářejí interiérové doplňky, které sice mají do elegance a noblesy daleko, zato jim ale připomenou oblíbené pokrmy - pizzu, hamburgery nebo párky v rohlíku.

Foto: Profimedia.cz

Povlečení s motivem salámové pizzy od designérky Claire Manganiello ocení milovníci rychlého občerstvení a jídla servírovaného v posteli.

Článek

Tento typ dekorací zapadne hlavně do interiérů mladších generací, které jsou plné extravagantních doplňků a hýří různými barvami. Zapadne i do domova v popartovém stylu, pro který je inspirace konzumními objekty naopak typická.

Patří k němu i obrazy Andyho Warhola, který maloval například konzervy od polévky Campbell´s soup nebo lahve od Coca-Coly.

Foto: The Kid Who, The Gift Oasis

Prostor doladíte sedačkou ve tvaru hamburhgeru. Jako dekorace se hodí pouzdro na smartphone v podobě párku v rohlíku.

Interiér milovníků jídla (kteří si sami říkají foodies), může obsahovat i velkoformátové tapety s oblíbeným jídlem. Hodí se hlavně do obývacích pokojů a kuchyní.

Jako specifické posezení při vychutnávání jídla mohou posloužit sedací vaky ve tvaru hamburgerů nebo kopečkových zmrzlin, případně postel ve tvaru vafle s polštářky s potiskem různých motivů ovoce.

Foto: Pixers, The Kid Who

Do interiéru můžete zakomponovat i inspiraci sladkými dobrotami, muffiny nebo zmrzlinou.

Fantazii se meze nekladou, v interiéru tak můžete uplatnit i držák na kuchyňské utěrky připomínající rozlitý kečup nebo hořčici. Zapadnou i dózy s motivy dortů, muffinů či slaných koláčů.

Foto: The Gift Oasis, The Contemporary Home

Designéři si vyhráli i s držákem na kuchyňské utěrky připomínající kečup a dózou s motivem masového koláče.

Tento typ žertovných dekorací se hodí i do dětských pokojů, kterým dodá na živosti a zajímavosti. Hubené děti tak můžete inspirovat i k dobrému vztahu k jídlu.

Možná ocení i jídelní servis od designéra Boguslawa Sliwińského, na kterém se jídlo mění v součást uměleckého díla. [celá zpráva]

Foto: Mengsel, The Gift Oasis

Efektně budou vypadat obrazy s motivem jídla v pestrých barvách i dekorace ve tvaru sýru nebo uzenin.

Uvedené dekorace se rozhodně nehodí do moderních minimalistických interiérů s jednoduchým nábytkem. Vhodné nejsou ani do prostor s nábytkem v rustikálním nebo Provence stylu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám