Hlavní obsah

Designérka navrhla variabilní mřížkovaný stůl, který slouží jako pracovní i jídelní

Novinky, tnk

Drátěný stůl je alternativou ke klasickým nábytkovým stolům s dlouhou plochou pracovní deskou. Tento nábytkový kus je členěný na různé zóny, které jsou určené pro zvláštní druhy činností. Designérka Ying Changová ho navrhla jako svůj absolventský projekt na škole Royal College of Art, na které se vyučuje umění i design.

Foto: www.yingchang.co.uk, archiv: Ying Chang, Ian Bartlett

Stůl nabízí velký odkládací prostor a spoustu úložných drátěných přihrádek.

Článek

Stůl je podle Changové jedním z nejpoužívanějších objektů v našem běžném každodenním životě. Je to místo, kde vykonáváme práci i hostíme své přítele. Je to zároveň objekt, jehož podoba vyjadřuje naše osobní postoje a preference.

Jeho povrch ale podle designérky zůstává pořád zpravidla stejně plochý, a to je celkem nuda. Rozhodla se proto vytvořit rozmanitější nábytkový kus.

Foto: archiv: Ying Chang, Ian Bartlett

Tento nábytkový kousek je možné využít i jako příborník a případně i jako stojan na vařič.

Autorka žijící v Londýně se zamýšlela nad tím, jestli konvenční podoba stolu opravdu dobře plní své funkce a udělala si menší průzkum mezi známými. Pak zvolila pro různé práce na stole menší prostor. Díky jednotlivým komponentům je možné stůl přizpůsobit měnícím se potřebám jeho majitelů.

Foto: archiv: Ying Chang, Ian Bartlett

Stolu dodaly na zajímavosti barevné betonové součásti, stejně jako i detaily z kovu nebo ze dřeva.

Hlavní částí stolu jsou drátěné boxy z ocelového pletiva s práškovým nástřikem s různými doplňkovými detaily. Rám stolu je ocelový, konstrukci zpevňují i tři hliníkové tyče.

Foto: archiv: Ying Chang, Ian Bartlett

Skládání tohoto nábytkového kousku je kreativní tvorbou.

Stůl by podle autorky měl sloužit nejen jako pracovní, ale i jako jídelní. Může fungovat i jako příborník nebo odkládací stůl na úschovu různých předmětů, které chce mít člověk ale neustále po ruce.

Foto: archiv: Ying Chang, Ian Bartlett

Původní návrhy stolu prozrazují, že jeho finální podoba je o hodně členitější než nákresy.

Designérka chce v budoucnu nabízet lidem komponenty tak, aby si mohli vytvořit své vlastní stoly, plně uzpůsobené vlastním potřebám.

Může se Vám hodit na službě Firmy.cz

Tento typ nábytku se hodí do nekonvenčních pokojů mladých a tvořivých lidí. Zapadne do interiérů zařízených v industriálním nebo městském stylu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám