Hlavní obsah

Designéři se zaměřili na dveře a našli další prostor pro věci v malých bytech

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonské designérské studio Nendo se proslavilo návrhy nábytku, který kombinuje různé funkce. Aktuálně vytvořilo kolekci dveří, které neslouží jen svému základnímu účelu, ale nabízí i úložné prostory nebo fungují jako osvětlení.

Foto: Nendo, Hiroshi Iwasaki (2x)

Designérské studio navrhlo i lampu a police na dveře.

Článek

Šéfem renomovaného japonského designérského studia je architekt Oki Sato přezdívaný Nendo. Zabývá se moderním a jednoduchým městským designem a navrhuje praktické nábytkové kusy.

Řada jeho návrhů má hned několik praktických funkcí. Z poslední doby stojí za zmínku například lampa a sprcha v jednom. [celá zpráva]

Interiérové dveře s více funkcemi jsou inspirací pro budoucnost

Nová kolekce dveří má základní výchozí design, ale různé další funkce. Tyto dveře nemají být jen jednorázovým produktem, ale podnětem pro výrobu účelnějších dveří do menších a stísněných interiérů. Ukazují tak možný budoucí vývoj tohoto nábytkového kusu.

Foto: Nendo

Na dveřích je možné pěstovat i květiny.

Police a rámy byly umístěny za pomoci technologie používané pro konečnou úpravu okrajů plných dveří. Techniku používanou pro elektronické zámky studio například využilo na umístění lampy na dveře.

Designéři vytvořili i dveře s magnetickou stěnou a s doplňujícími úložnými prostory. Stěna uživateli umožňuje připojit různé příslušenství, jako jsou zásobníky, odpadkové koše, květináče, vázy a jiné nádoby.

Pokud chcete tento nápad napodobit, můžete si buď na dveře umístit magnetickou tabuli a na ni umísťovat prvky s magnetem, nebo zvolit už hotové úložné nástěnné tabulovité prvky.

Foto: Einrichten Design, The Contemporary Home

Nástěnné úložné prostory můžete umístit i na dveře.

Na dveře můžete kromě klasických háčků na oblečení umístit třeba i originálního němého sluhu s ramínkem, stejně jako ne příliš hlubokou nástěnnou skříňku, lampu nebo klasické police.

Foto: Gentleman Valet Company

Dobrým nápadem i nástěnný němý sluha.

V malých prostorech oceníte nejen uvedené designové kousky, vhod přijde i důmyslná výmalba a zrcadla, která prostor opticky zvětší. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám