Hlavní obsah

Co nesmí chybět na zahradní párty

Právo, Gisela Růžičková

Letní zahrada je oblíbeným místem pro pořádání odpoledních párty a večírků, ke kterým patří osvědčené grilování.

Foto: BONAMI

Ten, kdo může, bydlí v létě na zahradě, oblíbené jsou zejména rodinné oslavy, kde nechybí grilované pochoutky.

Článek

K zahradní párty patří nejen stůl a dostatek židlí, ale i výzdoba, jako jsou girlandy a lampióny v různých barvách, lucerny a svíčky proti hmyzu.

Podle počtu pozvaných hostů pak odpovídající množství talířů, hrnků, misek, sklenic a nezbytných ubrousků.

Je jen na nás, dáme-li přednost porcelánu, plastu, či papíru. Vhod přijdou i termoboxy pro chlazení nápojů.

Foto: LUXURY TABLE

Zahradní slavnost má být veselá. K tomu přispívá nejen modrobílý porcelán Althea Nova, ale i barevná výzdoba.

V parném létě oceníme pergolu či slunečník, které nás i jídlo ochrání před žhnoucím sluncem. A protáhne-li se slavnost do večerních hodin, poslouží nám jednoduché osvětlení.

Foto: PREMIUM GASTRO

Nápojové sklo Strahl® je výrobek z polykarbonátu -materiálu, který je stejně elegantní jako sklo na pohled i na dotek, vhodný do myčky a mikrovlnky.

Porcelán, nebo papír?

Porcelánový, keramický nebo skleněný servis použijeme v případě, že jsme pozvali jen pár přátel a oslava se koná na terase, odkud je blízko do kuchyně k myčce.

Na zahradní párty s grilováním zveme obvykle více kamarádů a účastní se jí i celá rodina.

Foto: FLUFFY OAK

Sklenice Mason (120 Kč) se šroubovacím víčkem a otvorem na brčko je jako stvořená pro venkovní použití na pikniky, zahradní slavnost či letní párty.

Foto: FLUFFY OAK

Floral Fiesta papírové talíře, 12 kusů v balení, x 22 cm, 150 Kč. Foto autor|

A tady už se vyplatí pořídit si papírové nádobí na jedno použití. K dostání jsou bílé nebo jednobarevné tácky a kelímky, ale i spousta různých vzorů a barev pro děti i dospělé. Ceny se pohybují od pár haléřů za kus.

Foto: PRODĚTI.CZ

Smoby piknikový koš (349 Kč) se známou myškou Minnie má dvě víka, pevné madlo a obsahuje šálky, hrnky, talíře a příbory, konvičku na mléko, cukřenku a koláčky. Děti si tak budou na pikniku připadat jako dospělí.

Foto: BRABANTIA

Červený stojan na nože (740 Kč) a barevné nože z nerezavějící oceli v různých velikostech (od 210 Kč) v barvách žluté, zelené, mátové, růžové a červené.

Zajímavé jsou i série kelímků, talířků a ubrousků v jednom dezénu. Na stole vypadají dobře a hlavně druhý den nemáme práci s mytím nádobí. Papír má další velkou výhodu - je ekologický a zlikvidujeme ho v kamnech nebo na ohni.

Totéž platí pro plastové nádobí. Jednorázové kelímky, talířky a dokonce i příbory jsou za dostupné ceny. Ale pozor, použité plastové nádobí nepatří do ohně, ale do kontejneru s plastem.

Foto: FLUFFY OAK

Papírová pruhovaná brčka různých barvách 1 kus/5 Kč).

Foto: PREMIUM GASTRO

Termobox Kängabox®Trip (1990 Kč) je spolehlivým společníkem na venkovní grilování a výlety, zaujme svým designem a výběrem z deseti moderních barev.

K dostání je i dražší nádobí z omyvatelného plastu, a dokonce kvalitní nádobí z polykarbonátu, nezničitelného materiálu, který navíc vypadá jako sklo, a je vhodné do myčky a mikrovlnky.

Tyto sady barevného i čirého nádobí lze běžně používat, zato ceny už jsou vyšší. Jejich výhodou je, že se takové nádobí nerozbije.

Foto: LUXURY TABLE

Kolekce Lina Floral od (jednotlivé kusy od 270 Kč) se hodí pro komorní posezení s rodinou.

V horkém létě máme rádi chladnější nápoje. K tomu nám poslouží termobox nebo vyjímatelná vložka či obal do džbánu, které dáme předem zamrazit.

Foto: FLUFFY OAK

Pruhované papírové kelímky v různých barvách, 10 kusů v balení, 450 ml, 140 Kč.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám