Hlavní obsah

Bývalý průvodčí ubytovává své hosty ve zvětšeném kufru

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden z nejmenších hotelů vůbec má tvar cestovního zavazadla. Německý hotel vznikl na základě inspirace klasickým starým kufrem přepásaným řemenem, který jeho tvůrce Matthias Letterman okopíroval. V hotelu se spí na palandách, které jsou ale kvůli nedostatku prostoru umístěny hned vedle umyvadla a toalety.

Foto: Profimedia.cz

Obytný kufr připomíná nevšední předmět jako z pohádky Alenka v říši divů.

Článek

Originální ubytovna Kofferhotel stojí v německém Lunzenau v regionu Saxony. Jednou z předností hotelu je posezení na menší zahrádce s výhledem na nedalekou řeku Muldu.

V hotelu už nocovaly více jak tři tisícovky návštěvníků. Většina z nich po sobě nechala vzkaz přímo na stěnách hotelu.

Foto: Profimedia.cz

Hosté mohou napsat své dojmy přímo na dveře originálního hotelu.

Originál kufru, podle kterého hotel vznikl, je dnes už muzejním kouskem. Letterman dřív pracoval jako průvodčí a chtěl tak připomenout půvab někdejších zavazadel. Se stavbou hotelu mu pomohli přátelé - instalatér a pokrývač.

Foto: Profimedia.cz

Prostor je opravdu stísněný. Hned vedle palandy je umístěna toaleta.

Skromnému hotelovému interiéru dominuje dřevo. Díky tomu stavba dobře zapadá do okolního přírodního prostředí.

Foto: Profimedia.cz

Sprcha je hostům k dispozici nedaleko od obytného kufru.

Za ubytování v kufrovém hotelu pro dva včetně snídaně, večeře, výletu vlakem a prohlídky místního železničního nádraží zaplatí pár turistů cca 52 euro, tedy zhruba 1400 Kč. Pouhé přenocování vyjde hosta na 15 euro, tedy na něco přes 400 Kč.

Podobných výtvorů v poslední době vzniká stále víc. Za pozornost stojí i hotel v podobě dřevěných sov, které ve Francii vytvořila Candice Petrillová z architektonického studia Zébra3. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám