Hlavní obsah

Atypická rekonstrukce proměnila sklepní byt v metro

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Suterénní byt většinou nebývá žádné terno, a na pronájem už vůbec ne. Majitel jednoho takového na pražském Žižkově se ale rozhodl, že z nedostatku udělá přednost. Podzemní jednotku přebudoval originálním způsobem na apartmán, který vypadá jako pražské metro.

Atypická rekonstrukce proměnila suterénní byt v pražské metroVideo: Novinky

 
Článek

„Nacházíme se v Praze na Žižkově v jednom ze suterénních bytů, který byl přestavěn do podoby metra. Apartmán má celkem asi 36 metrů čtverečních a řešen je tak, že z centrálního nástupiště se dá vstoupit do vozů metra, s tím, že jeden je řešen jako dvoulůžkový pokoj a druhý třílůžkový,“ popsal ubytovací zařízení jeho majitel František Petrouš.

S architektem musel vyřešit technické věci - kde bude koupelna, kudy povedou rozvody atd. Design však už řešil sám. Nejdříve jezdil metrem a vše si fotografoval, následně pak kontaktoval výrobce.

„Což ale nebylo vždy jednoduché - část věcí jsou skutečně originály, například sedačky, některé věci jsou napodobeniny. Třeba stoleček není z metra, ale z vlaku,“ dodal.

Rekonstrukce trvala asi rok a půl a stála více, než na kolik vyšel byt samotný, což bylo zhruba 1,3 miliónu korun.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Nejvíc pyšný je František Petrouš na nástupiště. Povedlo se mu totiž sehnat firmu, která byla schopna vyrobit jak atrapy vagónů, slepeckou dlažbu, žulu, tak i mramorové obklady a nerezová písmena do názvu stanice, která dostala dle své polohy ve městě název Řehořova.

Reklama

Výběr článků

Načítám