Hlavní obsah

Architekti navrhli dům na útesu, nechybí mu ani prosklený bazén

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Architektonické studio Open Platform for Architecture navrhlo velmi zajímavý dům, který má rozlehlý bazén umístěný nad obývacím pokojem. Měl by vyrůst na jednom z řeckých útesů a umožnit tak svým majitelům žít doslova na okraji civilizace.

Foto: Profimedia.cz

Z obývacího pokoje bude možné sledovat spolubydlící koupající se v bazénu.

Článek

Z domu s názvem Casa Brutale na ostrově Rhodos má být působivý výhled na Egejské moře. Stavba bude mít střešní bazén a obří skleněné strany, které umožní majiteli domu výhled na moře z každé úrovně stavby.

Prosklený bazén se zesíleným sklem bude fungovat jako světlík pro prostory umístěné pod povrchem.

Foto: Profimedia.cz

Stavba má být zasazena přímo do útesu.

Vilu navrhli architekti Laertis Antonios, Ando Vassiliou a Pantelis Kampouropoulos. Dům má strohé brutalistní tvary a velmi robustní charakter.

Dominuje mu hlavně přiznaný beton a sklo v kombinaci s tmavým dřevem. Z něj vzniklo i zábradlí na dlouhém schodišti, kterým se vchází do domu. Vstup je ale možný i prostřednictvím výtahu.

Foto: Profimedia.cz

Do vily bude vstup po monumentálním schodišti.

Navržený interiér stavby je holý, čistý a jednoduchý. Zařízení je minimalistické. Nechybí jídelní stůl z betonového odlitku v kombinaci s betonovými lavičkami s prvky dřeva.

Obývacímu pokoji dominuje krb. Opodál mají být místnosti pro hosty a malá chodba vedoucí k technickému prostoru. Vnitřní schodiště vede na zvýšené přízemí, kde je ložnice. Postel je odlita z betonu, opět s prvky dřeva.

Stěny jsou pokryty zrcadly tak, aby umožňovaly dokonalou hru světla a stínu ve vile.

Foto: Profimedia.cz

Interiéru budou dominovat industriální materiály.

Rezidence má spojovat zem a vodu v jeden celek. Optický vliv stavby na krajinu by tak měl být opravdu minimální.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Vila je poctou brutalistnímu stylu. U nás byli známými architekty tvořícími v tomto duchu například manželé Machoninovi. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám