Hlavní obsah

Nápadité dveřní zarážky zpestří všechny všední interiéry

Novinky, tnk

Lidé, kteří chtějí mít domov zařízený tak, že zaujme každou návštěvu, by si měli dát obzvlášť záležet na drobných detailech. I takové dveřní zarážky ve tvaru malířské tuby nebo spadlé zmrzliny mohou zpestřit interiéry a stát se zábavnou a zároveň i funkční dekorací, která pobaví děti i dospělé.

Foto: Yellow Octopus (2x)

Spadlý kornout se zmrzlinou coby zarážka je vtipným zpestřením domácnosti.

Článek

Některé podlouhlé kousky mohou zafungovat i jako ochrana před profukováním větru pod dveřmi. Mají zpravidla hravé zvířecí tvary typu jezevčíka, hada nebo housenky. Hodí se tak do interiérů, které jsou trochu starší a ve kterých je právě toto problémem. Stanou se i nápaditým zpestřením dětských pokojů.

Foto: Sophie Allport

Zarážka ve tvaru psa vyřeší i profukování pod špatně těsnícími dveřmi.

Hravé zarážky se hodí předně do interiérů mladších lidí a do dětských pokojů. V bytech a domech zařízených v klasickém stylu budou vypadat příliš výrazně.

Do nich volte spíš klasické nadčasové zarážky ve tvaru klínů. Těmi nic nezkazíte a interiér bude působit sladěným a uměřeným dojmem.

Foto: Yellow Octopus

Tuto zarážku si můžete lehce splést s vylitou tubou od barvy.

Pokud hledáte zarážky do interiérů v Provence, rustikálním nebo boho stylu, pak můžete zkusit modely inspirované kotevními kůly.

Do takových prostor volte ideálně jemnou a nenásilnou barevnost a pokud možno také decentnější provedení.

Foto: Einrichten design

Zarážka imitující přivazování lodí se hodí do klasických a rustikálních interiérů.

Ti, kdo chtějí, aby jejich interiér vypadal honosněji, mohou vsadit na zarážky v trendy metalických barvách. Teplé odstíny, jako je zlatá, měděná a bronzová jsou hitem letošní sezony a v žádném interiéru zařízeném podle poslední módy by neměly chybět.

Foto: Sweetpea & Willow, Melody Maison

Honosnější zarážky mají tvar zlaté cihly nebo zvířecí tlapy.

Pokud chcete vyladit svůj domov k dokonalosti, dejte si záležet i na dveřích. Aktuálním hitem jsou na designových veletrzích bezzárubňové dveře, které působí hodně čistým a minimalistickým dojmem.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám