Hlavní obsah

Pořiďte si domů hravé retro vypínače

Právo, Karolina Černá

Retro útočí na bytové prostory i v takovém detailu, jako jsou vypínače. Manipulaci s nimi může provázet charakteristické cvaknutí a nechybí ani kulatý rámeček. Vzory vypínačů se vracejí ke klasice, takže zanikají ve vzorech současných designových tapet, ale také ladí s moderní betonovou stěrkou.

Foto: Obzor (5x)

Atypické vypínače skvěle zapadnou do industriálně laděného interiéru.

Článek

Rámečky mohou být transparentní, s originálním potiskem, který se neomrzí. K jejich výrobě firmy využívají kvalitní dřevo, beton, keramiku, sklo, plast či kůži, které lze libovolně kombinovat s několika barevnými variantami krytek. Navíc se některé vypínače nevzdávají moderních technických vymožeností.

Foto: Obzor
Foto: Obzor

Vypínače můžeme dozdobit ovládací kličkou v různých tvarech a povrchových úpravách. Bílá keramika se hodí do koupelen a kuchyní, mořený dub pak do obývacího pokoje a ložnice.

Foto: Obzor
Foto: Legrand

Automatický vypínač Valena Life je ideálním řešením do dětského pokoje, na chodby atd. Světlo zapne uživatel a automaticky se vypne, když v místnosti není zaznamenán pohyb po dobu 10 minut. Cena od 923 Kč.

Foto: Obzor

Keramický vypínač retro s kulatým rámečkem při manipulaci hezky cvakne.

Foto: Legrand

Řada ovládacích přístrojů Valena Allure představuje odklon od tradičních tvarů, její design pracuje s jemně zaoblenými křivkami spíše než s ostrými hranami. Cena dekoru Purpurová Barok 705 Kč, Pavučina za 960 Kč.

Foto: Legrand

Mohlo by vás zajímat na Proženy.cz:

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám