Hlavní obsah

Kovové organizéry jsou novým hitem, klasické nástěnky už nejsou v módě

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Klasická korková nástěnka už není moderní. Velké oblibě se v poslední době těší zejména organizéry z kovu, na které se připevňují kartičky a poznámky pomocí klipsů, svorek nebo kolíčků. Jde o praktické dekorativní objekty, které poslouží v předsíni, pracovně, ložnici i kuchyni.

Foto: H and G Designs (2x), Oakdene Designs

Oblíbeným motivem na nástěnkách jsou květiny a motivační nápisy v angličtině.

Článek

Nejoblíbenějšími kousky jsou organizéry v teplých metalických barvách. Ty dodají interiéru na hřejivosti a útulnosti. Můžete je směle kombinovat s kůží, bílým carrarským mramorem nebo se dřevem. V kuchyni na ně můžete zavěsit recepty, utěrky, kuchyňské náčiní i koření.

Foto: Novinky.cz, Present Time

Velkým hitem je v současné době kombinování měděné, zlaté a bronzové barvy.

Organizéry se uplatní i v kancelářích, kde mohou sloužit třeba na vzkazy od zaměstnanců. Často jsou využívány také jako takzvaný „mood board” neboli nástěnka, která svědčí o náladě, inspiracích a estetickém cítění svého tvůrce.

Organizér oceníte i při rekonstrukci interiéru. Věšet si na něj můžete oblíbené fotky nábytku a interiérů a kombinovat je s barevnými kartičkami v tónech, které chcete použít. Celkový obrázek vám pak ukáže, jak by objekty působily dohromady a umožní vám se vyvarovat kombinací, které nejsou vhodné.

Foto: Black By Design, Black By Design

Kovovým nástěnkám vévodí zpravidla jedna, maximálně dvě dominantní barvy.

Nástěnky jsou obvykle k vidění vyzdobené v jednotném tónu nebo v kombinacích, které působí vysoce harmonicky, nebo naopak kontrastně. Jde vlastně o dekorativní mozaiku složenou z mnoha různorodých částí, které ale mají zpravidla vždy něco společného, ať už jde o ztvárnění, motiv nebo barevnost.

Foto: Ikea

Metalický povrch organizérů nejlépe vynikne na tmavším kontrastním pozadí.

Kovové nástěnky se na stěny uchycují klasicky za pomocí šroubů a hmoždinek. Je třeba počítat s tím, že jde o objekty, které mají spíš dekorativní účel, obecně tak neslouží k zavěšování těžkých a objemných předmětů.

Foto: H and G Designs

Nástěnku se vyplatí sladit s odtatními dekoracemi a policemi na stěnách.

Organizéry si jistě oblíbí předně ti, kdo mají kreativního ducha a rádi se do výzdoby interiéru zapojí. Výhodou těchto dekorativních kousků je, že jejich podobu můžete obměňovat, nemusíte tak mít stále stejný interiér.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám