Hlavní obsah

Italský designér navrhl postele inspirované světem snů a pohádek

Novinky, tnk

Slavný dvaapadesátiletý italský designér Fabio Novembre navrhl postele inspirované říší snů a pohádek. Jeho cílem bylo, aby tvarově připomínaly snové prostředí a vyjadřovaly různé emoce. Postele jsou nevšedními kousky, které budou nepochybně každému připomínat něco trochu jiného.

Foto: Garuti (5x)

Designér navrhl i kousek, který jistě pobaví všechny jedince, kteří trpí náměsíčností.

Článek

Působivé postele vznikly v rámci projektu Design Democratico Italiano pod značkou výrobce matrací a lůžkových systémů PerDormire.

Některé výrobky ze zmíněné milánské dílny se záhy stávají italskými nábytkovými ikonami. Nezapomenutelným kouskem je například křeslo ve tvaru lidské hlavy s názvem Nemo nebo stůl Org Table, jehož deska se zdá být nesena sépiovými špagetami.

Foto: Garuti

Tato postel je inspirovaná obláčky. Mělo by se na ní spát jako na nebesích.

V aktuální kolekci je k vidění například postel s cihlovou strukturou, která je postavena tak, aby vyhovovala aktivním párům, jejichž láska spočívá na pevných základech. Součástí je i postel s masivním čelem, které naznačuje formu královského korzetu. Jde o dvoulůžko pro osamělé krále a královny.

Foto: Garuti

U této postele je inspirací vášeň a láska.

Dalším kouskem je vrstvené lůžko, které vrstvu po vrstvě nabízí objetí a úlevu. Jiná z postelí připomíná list.

Postel s měsícem je pak inspirována snem o nekonečnu, bílou postel naopak inspirovala představa beztíže a možnost žít sny s otevřenými očima.

Foto: Garuti

Nábytkový kousek je inspirovaný žebříkem vedoucím přímo do nebes.

Postele nejlépe vyniknou v minimalisticky zařízených ložnicích, které budou majitelé dovybavovat ideálně až po umístění lůžka.

Foto: Garuti

Konce čela postele kopírují tvar roztažených ptačích křídel.

Nábytkové kousky inspirované sny jsou bezpochyby součástí surrealistického stylu, který čerpá motivy právě ze snů a fantazií. Pokud toužíte po takovém interiéru, nechte se inspirovat zařízením rezidence proslulého ruského klauna Slávy Polunina. [celá zpráva]

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám