Hlavní obsah

Zubní kartáček z kořene stromu nebo gramofon z křišťálu. V Praze se koná designérský festival

Novinky, Nšt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Mezinárodní prodejní festival designu Czech Design Week představuje tvorbu více než sto padesáti umělců z Čech a zahraničí. Začal v pondělí 27. listopadu v Praze, zájemci jej mají možnost navštívit až do neděle 3. prosince. Jak jsme měli možnost se přesvědčit, rozhodně je z čeho vybírat.

Czech Design Week představuje díla českých i zahraničních umělcůVideo: Novinky

 
Článek

„Cílem festivalu je především představit český nezávislý design, manufaktury, začínající designery nebo středně velké firmy, které se snaží na trhu zapůsobit,“ řekl Novinkám ředitel a zakladatel festivalu Lukáš Pipek.

Foto: Czech Design Week

Vázy Dominiky Petrtýlové z ateliéru skla na UMPRUM

Do festivalu jsou zapojeny obchody a showroomy po celé Praze, velká část se koná v Kampusu Hybernská. Zde mají návštěvníci možnost nejen vidět, ale i nakoupit stylové šperky, bio mýdla, porcelán, světelné instalace nebo obrazy.

Z českých designérů se mohou těšit např. na Adama Turečka, Barboru Gažovou, Martina Tvarůžka nebo Evku Mafkovou.

Foto: Czech Design Week

Gramofon firmy 440 Audio

„Určitě bych rád zmínil například firmu 440 Audio, která přišla s novým typem gramofonu. Jsem také šťastný, že máme na festivalu designové obchody značky Koh-i-noor a O2. Za zmínku stojí určitě i instalace od značky Prim, také doporučuji přijít se podívat na ateliér Fashion design Západočeské univerzity v Plzni,“ pokračoval Pipek.

Foto: Czech Design Week

Ukázka tvorby značky Fernando Echeverria

Své umění představují na festivalu také zahraniční hosté, a to například z Polska, Belgie, Švédska nebo Itálie. Festival tradičně doprovází bohatý program zahrnující hlavně přednášky a workshopy.

„V pátek 1. prosince nás čeká přednáška Maappi, kde promluví rodiče mladého studenta Matěje, který trpí autismem, o tom, jak vzniká globální retail této charitativní značky. V sobotu večer pak proběhne křest knihy City Primeval: New York Berlin Prague,“ dodal Pipek.

Reklama

Výběr článků

Načítám