Hlavní obsah

Nadaný kutil proměnil starší sanitku v netradiční domov

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třiatřicetiletý kutil Ian Dow z americké Kalifornie po rozchodu se snoubenkou a úrazu na motorce zcela přehodnotil svůj život. Přes internet si koupil starou sanitku, kterou kompletně předělal v celkem pohodlné bydlení. Nechybí v ní prostorná postel ani kuchyňská linka, opalovat se může na terase. Se svým novým obydlím teď cestuje po Americe.

Foto: Profimedia.cz

Sanitka má i nápaditou terasu na střeše vozidla.

Článek

Předěláváním staré sanitky vyrobené v roce 1994 na nový domov strávil čtyři měsíce, vybavování interiéru pak zabralo další dva.

Na střeše nechybí nádrže na vodu. V létě tak má k dispozici teplou sprchu, dešťovou vodu jinak využívá k umývání nádobí.

Foto: Profimedia.cz

Vůz poslouží i jako příbytek pro rodinné kempování.

Podle serveru Dirt Orcas se Dow rozhodl vyměnit materiály a součástky na sanitce za nejkvalitnější, které mu rozpočet dovoloval. Mechanické systémy ale příliš neměnil, zaměřil se hlavně na předělání interiéru.

Foto: Profimedia.cz

Veškeré úložné prostory jsou plně využité až ke stropu.

V interiéru je nejdůležitějším kusem gauč, který lze proměnit v plnohodnotnou postel. Podlaha je z kvalitního a odolného teaku. Kuchyň obsahuje sporák a má dva větrací otvory.

Výrazným nábytkem je i stůl pro čtyři osoby s kloubovou teleskopickou nohou, která usnadňuje jeho složení. Úložné prostory slouží pro úklid osobních věcí i jako skladovací místo pro generátor, vzduchový kompresor, zdvihák, gril nebo přívěsný motor. V sanitce se našel i prostor pro uskladnění pitné vody.

Foto: Profimedia.cz

Podobný příbytek je velkou výzvou pro všechny vášnivé kutily.

Díky svému kutilskému umu se Dow stal hvězdou sociálních sítí. Dokonce přemýšlí o tom, že by v budoucnu uzpůsobil k bydlení i další sanitky.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám