Hlavní obsah

Netradiční obchod na skále má horolezcům ulehčit výstup

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na konci srpna otevřela společnost Cliffside Shop v americkém kaňonu Eldorado zajímavý obchod s outdoor vybavením. Jde o nápaditou stavbu na skále, která umožní horolezcům nákup přímo během jejich výstupu.

Foto: Profimedia.cz

Obchod má netradiční umístění. Pro někoho je extrémně nepraktické, pro jiného naopak velmi užitečné.

Článek

Obchod je umístěn v americkém Coloradu na slavné Bastilské zdi a je součástí kampaně Alpského klubu, která upozorňuje na špatný přístup k veřejným pozemkům pro lezení. Zároveň jde o zajímavou kuriozitu ve výšce více jak devadesát metrů nad zemí, která by se mohla v horách objevovat častěji.

Foto: Profimedia.cz

Stavba je ke skále přievněna i z výšky.

Jídlo a vybavení si horolezci, kteří se vydávají na ty nejnáročnější túry, mohou zpravidla obstarávat v postupových táborech. Ty by mohly v budoucnu změnit podobu. Příkladem může být právě Cliffside Shop.

Obdobné stavby by mohly nabízet podpůrné zázemí horolezcům i v hodně problematickém prostředí.

Foto: Profimedia.cz

Během nákupu se ani nemusíte pouštět skály.

Podle serveru Designboom jsou v obchodě k mání mikiny nebo ponožky a další vybavení, které si mohou horolezci během cesty vyměnit a zpříjemnit si tak výstup zejména v drsných podmínkách a za nepříznivého počasí.

Foto: Profimedia.cz

Stavba je zpestřením úchvatné přírodní scénerie.

Obchod se těší velké pozornosti. Podobný rozruch budí i stromové hotely, které umožňují vychutnat si pohled na svět z výšky ve větším pohodlí. [celá zpráva]

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám