Hlavní obsah

Zahradní sítě a houpačky - pro děti zábava, pro dospělé místo odpočinku

Právo, Gisela Růžičková

Zahrada je místo, kde v létě trávíme volný čas a užíváme si tu chvíle odpočinku a klidu. Kromě klasického zahradního nábytku nám může nabídnout dokonalý způsob relaxace a zábavy i zahradní houpačka. Která je ta pravá?

Foto: Kettler (3x)

Elegantní houpačku VIP Hollywood si oblíbí každý, kdo má rád nadčasový design a komfortní posezení. Má stabilní hliníkovou konstrukci lakovanou práškovou barvou a spoje z ušlechtilé oceli. Cena 45 990 Kč neobsahuje volitelnou střechu a podušky.

Článek

Zahradní houpačky jsou oblíbeným zahradním nábytkem pro děti, ale jsou i místem pro relaxaci celé rodiny.

Foto: Mountfield

Houpací síť Riviera zpříjemní pobyt na zahradě a dopřeje zasloužený relax. Je vyrobená z kvalitní bavlny, na okrajích má dřevěné výztuže pro větší stabilitu. Síť je dobře zpracovaná a jednotlivá lana zajišťují vyztužení celé houpací sítě. Cena 730 Kč.

Foto: Bonami

Elegantní houpací síť Oltre Siesta z umělého ratanu doslova láká k odpočinku. Je vyrobena z praktického materiálu, který není třeba speciálně udržovat, je lehký a odolný. Cena 16 999 Kč.

Foto: Ikea

Není nic příjemnějšího než se za pěkného slunečného dne uvelebit v houpací síti a nechat se jen tak houpat. Závěsný sedák Svinga nás bude bavit nejen při odpočinku, ale i při čtení. Má ocelový rám, sedák a opěrku tvoří polyethylenový plast, cena 3490 Kč.

Vybrat si můžeme z širokého sortimentu houpaček, které se liší kvalitou zpracování, materiálem, nosností, tvarem, velikostí, doplňky a samozřejmě i cenou.

Stylový design má houpačka z masivu, zatímco moderní vzhled dodá zahradě kovový materiál.

Foto: Bonami

Linda Vrňáková pod hlavičkou své značky LIV Design dokázala spojit příjemné s užitečným. Příkladem jsou její ručně vyráběná houpací závěsná křesla Swingy, která jsou podle inspirace českou zdravotní metodou naplněná masážními míčky. Cena 18 990 Kč.

Foto: Bonami

Závěsné křeslo Oltro Uovo z umělého ratanu od Oltre je ideální volbou, je pevnější než přírodní ratan, odolný vůči vodě i UV záření, je levnější a má velmi nízkou hmotnost. Konstrukce z nerezavějícího hliníku. Cena 18 199 Kč.

V zahradách, kde nemáme dostatek místa pro houpačku, volíme pohodlnou houpací síť. Lze ji snadno zavěsit mezi dva stromy nebo do speciální konstrukce.

Při nákupu sledujte 

Nosnost je důležitá vlastnost zejména u rodinných houpaček, počítáme-li s tím, že nás bude sedět na houpačce více. V tomto případě je nutná minimální nosnost 250 kg.

Foto: Kettler

Stylová zahradní houpačka Paradise je určena hlavně pro pro příjemný relax. Třímístná houpačka s nastavitelnou stříškou a polohovatelným opěradlem je jako stvořená pro odpočinek celé rodiny. Cena 14 990 Kč neobsahuje volitelný potah na střechu a podušky.

Foto: Kettler

Velikost sedací plochy – je podstatná už kvůli pohodlí, abychom při houpání neměli pocit, že padáme. Zkontrolujeme rovněž materiál a zpracování polstrování.

Foto: Mountfield

Elegantní a stylové závěsné lehátko Serenity pro jednu osobu zaručuje pohodlí a komfort. Má vysoce pevnou a odolnou ocelovou konstrukci se stříškou pro ochranu před sluncem. Polstry a stříška jsou součástí balení. Maximální nosnost 120 kg, cena 5590 Kč.

Materiál – houpačky se nejčastěji vyrábějí z masivního dřeva nebo z kovu, méně používaný je plast, moderní variantou je kombinace umělého ratanu a hliníku.

Foto: Bonami

Matrace Fatboy Headdemock je z voděodolného polyesteru, který je snadno omyvatelný. Najdou na ní místo až tři lidé. Součástí balení je i závěsná konstrukce. Headdemock je polstrovaný, velmi stabilní a vhodný do interiéru i exteriéru. Cena 8990 Kč.

Polstrování má být pohodlné a odolné. Kvalitní tkanina zaručí delší životnost. Textilní sedáky, stříšky, potahy nebo ochranné obaly na houpačky se dají kdykoli dokoupit i zvlášť.

Foto: Bonami

Pohodlně se uvelebte do závěsného pelíšku Cacoon Single, mějte klidně hlavu v oblacích nebo z něj pozorujte dění vnějšího světa. Cacoon je vším, co si jen budete přát – závěsné odpočívadlo, zábavná hra i zašívárna před ostatními. Cena 7999 Kč.

Údržba – kovové konstrukce nepotřebují pravidelnou péči kromě obyčejného očištění vlhkým hadříkem, zato dřevěné houpačky vyžadují speciální nátěry, mořidla či impregnace.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Ochrana – všechny druhy houpaček chráníme kryty nebo přehozy proti poškrábání domácími mazlíčky a před nepřízní počasí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám