Hlavní obsah

Elegantní šedobílá vila je rájem pro milovníka sportu a hudby

Novinky, Jana Nesvadbová

Šedobílé zdi s jemnými elegantními zaobleními činí vilu v klidné rezidenční čtvrti chorvatského Splitu výjimečnou a už na pohled slibují, že podobně nevšedně je zařízen i její interiér. To, co ocení její obyvatelé nejvíce, jsou první chvíle po probuzení - první pohled zde člověk totiž automaticky směřuje k modré hladině Jaderského moře.

Foto: Sotheby’s International Realty (13x)

Fasádu domu zdobí elegantní vlnky a oblé linie.

Článek

Současným vlastníkem dvoupatrového domu je slavný chorvatský basketbalista Dino Radja. Jeho dům je zařízen tak, aby splňoval potřeby člověka, který má dvě velké lásky - sport a hudbu.

Foto: Sotheby’s International Realty

V podzemí je prostorná garáž.

„Dům s basketbalovým hřištěm v centru Splitu, to je naprostá rarita, která však zcela odpovídá významu majitele. Dino Radja je bývalá hvězda Bostonu Celtics, mistr Evropy, olympijský medailista a jeden z nejslavnějších chorvatských sportovců. Jeho velkým koníčkem je hudba, proto má ve své vile také soukromé nahrávací studio, což je rovněž poměrně unikátní. Momentálně hraje v jedné rockové kapele a s jedním známým chorvatským zpěvákem dokonce nahráli duet,“ říká o domě, příhodně nazvaném Vila Melody, obchodní ředitelka Czech Republic Sotheby’s International Realty Ilona Mančíková.

Foto: Sotheby’s International Realty

V přízemí je velký spoelčenský prostor s kuchyní a jídelnou.

Foto: Sotheby’s International Realty

Kuchyň je prostorná, zařízená ve světlých barvách a se spoustou pracovních ploch.

Do domu vede hlavní vstup na úrovni přízemí. To je zalito spoustou denního světla nejen skrz okna, ale především díky velkoryse pojatému světlíku nad schodišťovou šachtou, jež svým tvarem hezky opakuje jemně zaoblené linie návštěvníkovi dobře známé už z pohledu na fasádu vily.

Příjemný, a přitom honosný dojem interiéru podtrhuje bohatě používané dřevo v kombinaci s mramorem.

Foto: Sotheby’s International Realty

Z obývacího pokoje se vychází na velkou terasu.

Slunce příjemně ozařuje kuchyň, jídelnu a obývací pokoj, které dohromady zabírají příjemně velký prostor o ploše 81 čtverečních metrů. Ty lze ještě dále rozšířit díky přirozenému propojení s terasou, na niž se vystupuje velkými prosklenými dveřmi. Tam čeká oválný bazén, vedle nějž je místo na stolní tenis, a ovšem také venkovní krb.

Foto: Sotheby’s International Realty
Foto: Sotheby’s International Realty

V interiéru je bohatě využito dřevo a mramor.

Také v přízemí je velký prostor vyhrazen jako úložný, nechybí samozřejmě koupelna.

Po schodišti s elegantním zábradlím ze skleněných panelů se vystupuje nejprve do prvního patra, kde je trojice soukromých pokojů dělících se o společnou koupelnu a také hlavní ložnice s vlastní velkou koupelnou a šatnou.

Foto: Sotheby’s International Realty
Foto: Sotheby’s International Realty

Schodiště zaplavuje spousta deního světla díky velkoryse pojatému světlíku nad jeho šachtou.

Nejvyšší podlaží vily, jež je v současnosti na prodej za 120 miliónů korun, je celé vyhrazeno sportu. Majitel je nechal zařídit jako velkou a bohatě vybavenou tělocvičnu. Zde je rovněž sauna a vířivka.

Foto: Sotheby’s International Realty

Součástí vybavení vily je kompletně zařízené hudební studio.

Foto: Sotheby’s International Realty

Z vily je nádherný výhled na Jadran.

V částečně zanořeném přízemí je pak navíc samostatné apartmá, které nabídne potřebné množství soukromí hostům majitele. Na stejné úrovni je ovšem i velká garáž, z níž lze vstoupit přímo do obytné části domu. Dalších 190 čtverečních metrů na tomto podlaží tvoří úložné prostory a technické zázemí objektu.

Foto: Sotheby’s International Realty
Foto: Sotheby’s International Realty

Celé nejvyšší podlaží je vyhrazeno pro fitness. Je v něm tělocvična, sauna a vířivka.

„Vila Melody leží ve vyhlášené a velmi prestižní lokalitě nedaleko kopce Marjan, který nám může připomínat například pražský Petřín. V docházkové vzdálenosti je promenáda Riva, Diokleciánův palác i Staré město. V této lokalitě žije řada slavných osobností, sportovců i umělců,“ přibližuje pro Novinky Ilona Mančíková.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám