Hlavní obsah

Designové sklenice s uchem jsou hitem v oblasti servírování drinků

Novinky, tnk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letošním trendem v podávání letních drinků jsou silnostěnné sklenice, které svým tvarem a provedením vycházejí z designu klasických zavařovaček. Podávají se v nich předně domácí limonády, které jsou u nás stále častěji k vidění na nápojových lístcích. Jde o kousky, které skvěle ladí s ekologickým stylem servírování a s prostíráním z přírodních materiálů.

Foto: Drinkstuff (3x)

Výraznější barevné a patinované kousky se hodí do moderněji zařízených interiérů.

Článek

Výhodou těchto sklenic je, že mají zpravidla i víčko, pití si tak můžete bez problémů přenášet z místa na místo nebo ho zavřít a ochránit před otravným hmyzem.

Sklenice na první pohled připomínají ty zavařovací, jsou ze silnějšího skla, které je méně náchylné k rozbití.

Foto: Drinkstuff, Ginger Ray (2x)

Trendem jsou hlavně čiré sklenice s uchy. Servírují se z nich domácí limonády a ledové čaje.

V módě je i provedení s brčkem, které se skvěle hodí k podávání ovocných smoothie nebo mléčných a zmrzlinových koktejlů. Díky silnějším stěnám sklenice déle udrží drinky chladné.

Foto: Etsy, Neviti

Sklenice s víčky a brčky se skvěle hodí pro servírování drinků na dětských party, na kterých neustále hrozí převržení sklenic.

Servíruje se ale i z klasických zavařovacích sklenic v retro designu. Podávat v nich můžete jogurt s ovocem, pudink nebo zmrzlinu.

V kurzu jsou také lahve s porcelánovou zátkou, které svými tvary odkazují k tradici ruční výroby olejů nebo kořalek.

Foto: Penny Market

Na trend reagují i obchodní řetězce. Penny market má věrnostní program pro zákazníky, kteří po získání dostatečného počtu známek získají designové sklenice od italské společnosti Bormioli.

Sklenky s různými brčky uplatníte i na pikniku. Jde zpravidla o objemnější kousky určené pro nealkoholické long drinky. Každému z hostů by měla postačit jedna sklenice, hostitelům ubyde práce s neustálým doléváním.

Foto: Drinkstuff, Yellow Octopus

Teltow typ schlenz na Drink oceníte hlavně při organizování letních párty.

Na sílící trend začali reagovat i výrobci alkoholických drinků. Začínají se tak objevovat i obdobné sklenice s logy alkoholických nápojů.

Jde zpravidla o značky, které mají dlouhou historii nebo si zakládají na obsahu přírodních bylinných ingrediencí.

Foto: Yellow Octopus (2x)

Ze sklenic s nádechem retra se servírují už i alkoholické drinky.

Lidé, kteří rádi sledují trendy v oblasti bydlení a servírování, by se mohli nechat inspirovat i dalším velkým trendem poslední doby. Tím je použití mědi, která se v oblasti kuchyňského designu dostává letos na vrchol. [celá zpráva]

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám