Hlavní obsah

Za miniaturní domek s jednou ložnicí majitel zaplatil milión korun

Novinky, nes

Neuvěřitelnou částku 1,2 miliónu korun byl ochoten zaplatit nový majitel miniaturního domku v anglickém Newcastlu pod Lymou. Ten je oficiálně veden jako dům s jednou ložnicí, u nás 2+kk. Ovšem při pohledu z ulice vypadá stavení vedle sousedního standardně velkého domu spíše jako kozí chlívek.

Foto: Profimedia.cz

Hlavní místnost tvořená obývacím pokojem a kuchyňským koutem je tak velká, jako jinde samostatná kuchyň, jíž majitelka ještě považuje za malou.

Článek

Jak podotýkají například redaktoři z britského webu The Sun, dům je tak malý, že musí být určitě jedním z nejmenších v zemi.

Foto: Profimedia.cz

Dům působí vedle standardně velkého domu v sousedství jako jeho mladší bratr.

Domeček, který má - technicky vzato - přízemí a obyvatelné podkroví, se objevil před několika dny na internetové aukci nemovitostí s vyvolávací cenou v přepočtu zhruba 300 000 korun. Ovšem nový majitel se do něj musel natolik zamilovat, že za něj nakonec vysázel rovný čtyřnásobek. Stavení tak bylo prodané okamžitě, přes noc.

Foto: Profimedia.cz

V útulně působícím interiéru se návštěvník necítí až tolik těsně díky dobře zvoleným barvám.

Přízemí tvoří pouze dvě místnosti. Hlavní, v níž je propojen obývací pokoj s kuchyní, pak už jen koupelna s toaletou. Hlavní místnost má rozměry 5 x 3 m a koupelna 3 x 2 m.

Foto: Profimedia.cz

Kuchyň je uspořádaná do písmene U, podařilo se do ní zakomponovat nejenom veškeré potřebné zařízení pro vaření, ale navíc i pračku.

Nad přízemím je miniaturní obytné podkroví, které slouží jako ložnice. Ta má rozměry 3,7 x 2,5 m. Autoři z britského webu k tomu poznamenávají, že ložnice je jen o pouhopouhou polovinu palce (tedy 1,27 cm) delší než stůl na snooker (kulečníková hra).

Foto: Profimedia.cz

V miniaturní koupelně se muselo počítat s každým milimetrem.

Interiér domku byl v době prodeje zařízen v kombinaci bílé a šedé barvy, která jej nenápadně opticky zvětšovala. Pro oživení byla v hlavní místnosti přidána ještě světle žlutá, v ložnici a koupelně pak růžová.

Foto: Profimedia.cz

Do podkroví se vešla tak akorát postel a malá knihovnička. Prostory po stranách za záclonkou slouží k ukládání věcí.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám