Hlavní obsah

Udělejte si z pití čaje vlastní rituál

Právo, Sylva Svobodová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Voňavý čaj, porcelánový servis a chvilka zastavení. To si dopřejeme každé odpoledne, neboť nám to prospěje na těle i na duši. Levné sáčkové čaje nahradíme kvalitním sypaným a z pití si uděláme obřad. Sami nebo s přáteli.

Foto: Potten&Pannen (2x)

Kdo vyhlíží jaro a není milovníkem zimních sportů, zpříjemní si snídani setem s motivem květin. Kromě šálků na čaj nabízí misky či kalíšky na vajíčka ve stejném designu. Lze dát do myčky i mikrovlnky. Misky o průměru 14 cm za 349 Kč, maxihrnek za 229 Kč.

Článek

Ikonou mezi čaji je určitě Kusmi Tea, který nabízí 70 druhů čaje ve čtyřech produktových řadách: exkluzivní směsi, zelený čaj, klasický černý a wellness směsi.

Foto: Designor

V jednoduchosti je krása Hladké geometrické linie, minimalismus a elegance jsou typické pro finský design. Průkopníkem tohoto přístupu byl Kaj Franck s čajovou kolekcí Teema, kde je jediným zdobným prvkem barva.

Foto: Matcha Tea

Ranní povzbuzení. Jestliže máme před sebou náročný den, doporučujeme šálek zeleného čaje. Zvyšuje koncentraci a duševní výkon. Večer pijte na zklidnění meduňku.

Celé čajové lístky se trhají ručně a pocházejí z Číny, Indie a Srí Lanky. Směsi mají delikátní chuť, některé i přimíchanou vanilku z Madagaskaru či bergamot z Kalábrie.

Foto: Potten&Pannen

Prince Vladimir v krabičce Nejoblíbenější Kusmi tea je unikátní ruská směs s aromatizovanými citrusy a kořením, která nese název Prince Vladimir Tea. Její receptura se uchovává v tajnosti již více než století.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám