Hlavní obsah

Rekonstruovanou koupelnu v barvách země zalévá nově denní světlo

Novinky, nes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koupelnu ve starším rodinném domě v Petrovicích na Karvinsku zrekonstruovala naše čtenářka Barbora. Její nový vzhled zaujme nejenom příjemnou kombinací hnědé a krémové barvy, ale zároveň pocitem spousty volného prostoru a světla.

Foto: Archiv čtenářky (6x)

Majitelka pro koupelnu zvolila paletu barev země, tj. odstíny světle a tmavě hnědé barvy v kombinaci krémové a bílé.

Článek

Dům stojí u řeky, píše Barbora. S jeho rekonstrukcí začala mladá majitelka před dvěma lety.

„Nejprve jsme měnili střechu, pak okna a další nutné věci. První místností interiéru, která si prošla rekonstrukcí, byla právě koupelna, k níž jsem přikročila už během výměny střechy,“ vysvětluje.

Foto: Archiv čtenářky

Majitelka ponechala toaletu oddělenou od zbytku koupelny. Zbývá ještě vyměnit dveře a zárubně.

Jako každá žena, zaměřila i Barbora velkou pozornost na barevné ladění veškerého zařízení a doplňků. Nakonec se rozhodla pro paletu s barvami země. V koupelně se proto střídají odstíny světle a tmavě hnědé v kombinaci s krémovou a bílou.

Obklady s obdélníkovým formátem kladené tak, aby vytvářely vodorovné linie, hezky oživuje vertikálně orientovaný pruh složený z drobných kostiček ve sprchovém koutě, zopakovaný nad umyvadlem.

Foto: Archiv čtenářky

Vzhled sprchového koutu osvěžuje vertikální pruh kostkovaného obkladu.

Rekonstrukce koupelny zabrala Barboře čtyři týdny. Bylo nutné vybudovat nové, sádrokartonové příčky a také nechala do střechy zasadit okno, které v původní místnosti nebylo.

Majitelka rovněž v koupelně vyměnila dveře i se zárubněmi. Stejný krok plánuje provést ještě u toalety, kterou ponechala od koupelny oddělenou.

Foto: Archiv čtenářky

Kostkovaný motiv se opakuje ještě nad umyvadlem.

Koupelna, u níž potěší pocit spousty volného prostoru a nově i velkého množství denního světla, nabídla dost místa jak pro sprchový kout, tak pro vanu. Ve sprchovém koutě starou baterii nahradil sprchový panel, který mu dodává elegantní šmrnc.

Foto: Archiv čtenářky

Z koupelny je nově výhled do zahrady a do okolní krajiny.

Foto: Archiv čtenářky

Stav před rekonstrukcí

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Výběr článků

Načítám