K domku se třemi pokoji a kuchyní s čistě bílými fasádami přidali architekti křídlo orientované kolmo na původní objem. Aby jasně odlišili novou a starou část, nesnažili se imitovat vzhled originální stavby, ale naopak nové zdi obložili černými, různě širokými a svisle kladenými prkny ze dřeva douglasky. (Pod obklady je silná vrstva izolace.)

Interiér přístavby je příjemně prosvětlen díky velkému množství denního světla přicházejícímu velkými okny.

Interiér přístavby je příjemně prosvětlen díky velkému množství denního světla přicházejícímu velkými okny.

FOTO: Alex Campbell

Zaujalo nás...

Důvodem pro použití různých šířek prken nebyl záměr dosáhnout nezvyklého nebo přírodního vzhledu, ale jak vysvětluje architekt Peter Ward, snaha využít pokaždé celý kmen stromu.

FOTO: Alex Campbell

Bungalov, v němž rodina měla dosud dvě ložnice, obývací pokoj a kuchyň, získal přístavbou dalších 30 čtverečních metrů, do nichž architekti přesunuli obývací pokoj a našli místo i pro studovnu. Pozměnili umístění kuchyně a v jejích někdejších prostorech je v současnosti jídelna.

S přístavbou přibyla k domu venkovní terasa, na niž se vychází jak z obýváku, tak z jídelny.

S přístavbou přibyla k domu venkovní terasa, na niž se vychází jak z obýváku, tak z jídelny.

FOTO: Alex Campbell

Samotná přístavba stojí v dosud nevyužívané části zahrady, která byla o něco níže než dům. Ve stavbě bránila řada stromů a keřů, které architekti nechali vyjmout a přesadit jinam na pozemek.

FOTO: Alex Campbell

Interiér přístavby je organizovaný velmi prostým způsobem, opět jako bungalov, tedy bez podkroví. Díky velkým otevřením je zaléván spoustou denního světla a nabízí tak rodině příjemné prostředí pro společné chvíle.

Na obývací pokoj v exteriéru navazuje nově vytvořená dřevěná terasa přístupná i z jídelny.

Interiér je zařízen v kombinaci černé a bílé barvy. Osvěžením je dvojice jahodově červených židlí.

Interiér je zařízen v kombinaci černé a bílé barvy. Osvěžením je dvojice jahodově červených židlí.

FOTO: Alex Campbell

Z hlediska celkového pojetí se architekti drželi severského stylu, který zvolenému dřevěnému obložení přístavby přirozeně odpovídá. Bíle natřeným stěnám sekunduje dřevěná podlaha ve světle šedém odstínu a některé kusy dřevěného nábytku v přírodní barvě.

Interiér přístavby je tvořen jedním velkým prostorem.

Interiér přístavby je tvořen jedním velkým prostorem.

FOTO: Alex Campbell

Další kusy mobiliáře jsou pak v oblíbené kombinaci černé a bílé, jako zpestřující barvu zvolili architekti jasnou jahodově červenou, v níž je vyvedena dvojice židliček v obývacím pokoji.