Hlavní obsah

Polštáře pro radost i pohodlné lenošení

Právo, Sylva Svobodová

Na lůžko vybíráme polštáře podle velikosti, typu materiálu a kvality výplně. Malé polštářky, které dekorují, nás zajímají hlavně tvarem, přitahují barevností, tištěným motivem a stylovým provedením.

Foto: WWW.ALAMAISON.CZ (2x)

Zvolte si tři až čtyři barvy, různé velikosti polštářků a kreativně je zkombinujte.

Článek

Dekorační polštářky jsou skvělé! Mají snímatelné potahy a vykouzlíme s nimi rychle a efektně atmosféru podzimu. Pohodlně je vyskládáme na sedačku, křeslo nebo koberec a s knížkou v ruce za deštivého počasí nerušeně odpočíváme.

Foto: WWW.BELLAROSE.CZ

Měkoučký, pro děti a s motivem pejska. Povlak 100% organická bavlna, uzavírání na zip, součástí výplně kachní peří, velikost 30 x 30 cm, cena 924 Kč.

Foto: WWW.SCANQUILT.CZ

Květin není nikdy dost! Návlek Nord s růžemi ve vintage stylu, 100% bavlna, velikost 45 x 45 cm, lněný, praní na 40 °C, cena od 290 Kč.

Foto: KIKA

Polštáře Home zútulní naše obývací pokoje. Rozměr polštářků 40 x 40 cm, potah 80 % bavlna, 20 % polyester, výplň polypropylen, cena 149 Kč.

Polštáře do postele se ale nepořizují jen tak „na oko“. Jejich nákup promyslíme, důležitý je pro nás rozměr a zejména typ výplně.

Foto: IKEA

Dekorační polštářky nám pomůžou rozveselit interiér, mohou volně ležet na koberci či podložce. Dobře se na nich relaxuje, ale vhodné jsou i pro neformální návštěvu.

Foto: WWW.JYSK.CZ

Na chalupu se hodí polštářky s mysliveckým motivem, velikost 45 x 45 cm, 100% polyesterové mikrovlákno, uzavírání na zip.

Nejpoužívanější velikosti jsou 70 x 90 cm a 50 x 70 cm. Polštáře mohou mít nealergenní polyesterová dutá vlákna ve tvaru vloček, která lze přidávat i ubírat, čímž si sami upravujeme výšku a měkkost poležení.

Foto: WWW.ALAMAISON.CZ

Šedá, písková, světle hnědá a smetanová jsou decentní jemné barvy, které se neokoukají a skvěle se s nimi kombinuje jakýkoliv nábytek.

Oblíbené jsou také výplně z mikrovláken, které připomínají prachové peří nebo antibakteriální polštáře se stříbrem, jež brání výskytu mikroorganismů.

Foto: KIKA

Ladí spolu barevně, jmenují se Findon, velikost 50 x 50 cm, 100% polyester, v nabídce oblíbená barva béžová, šedá a červená. Cena 199 Kč.

Foto: WWW.JYSK.CZ

Sovy jsou stále hit, proč je nemít na sedačce? Velikost 45 x 45 cm, materiál polyester, imitace vlny, cena 275 Kč/1 kus.

Foto: WWW.ANIMADECOR.CZ

Zajímavá hra dvou polštářů s výrazným proužkem, kde se střídají barvy červená, hnědá a světle šedá. Šup s nimi na křeslo.

V nabídce studií jsou i zdravotní polštáře s tzv. línou pěnou, které se vytvarují přesně podle našeho těla a uleví krční páteři.

Napište nám

Postavili jste nový dům, rekonstruovali byt anebo máte hezky zařízenou zahradu a rádi byste se ostatním čtenářům pochlubili a inspirovali je?

Napište nám do redakce na adresu bydleni@novinky.cz, připojte pár průvodních vět a několik snímků vašeho díla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám